• Home
  • /
  • träning
  • /
  • Träningsåret 2015 – 12 instagrambilder

Träningsåret 2015 – 12 instagrambilder

Årets sista skälvande dag. Vad passar inte bättre än att sammafatta 2015 i 12 instagrambilder. I fjol kallade jag det för en fyrkantig sammanfattning. Något sådant även i år.

Det har varit ett händelserikt år. Ute i världen kanske det mörkaste året på väldigt länge. I min bubbla lite ljusare. Jag slås varje år hur mycket jag ändå gör, hur mycket som har hänt och vilka minnen jag samlar på mig. Inte bara i träningsväg såklart. Livet är ju mer än så. En del saker faller lite i glömska. Ni vet de där små sakerna som man tnker att just det där ska jag minnas. Vardliga små saker. På så sätt är det himla bra att jag faktiskt ivrigt skriver ned dem, förevigar dem på bild och kan plocka fram minnerna sedan.

Tillbakablicken i dag blir av träningskaraktär, dels handlar ju bloggen om det och så tillika mitt instagramkonto. Siffror över träningen kommer på det nya året som vanilgt och så kanske sammanfattar jag mitt icketräningsrelaterade liv också.

Januari till April

Från carving till årets första vårsingeltrack.

Årets första vecka tillbringade vi i stugan och passade på att åka utför i Björnrike. Då tillsammans med dottern förra pojkvän. Det var en sådan där kall och frostig januaridag med mycket snö. Solsken och perfekt pistade backar. Björnrike är en liten pärla med sina långa backar och snälla höjdmeter men som bjuder på svarta pister som får det att kittla lite i magen.

I februari var det Spin Of Hope på Fristilen. Vi gick all-in som alla år innan och bjöd på oss själva. Anna och jag körde vårt uppskattade Rockabilly-pass från året innan. Iförda kläningar och smink gjorde vi succé. Vi gjorde också succé vad gällde insamlade pengar till Barncancerfonden.

I mars ställde jag för första gången upp i en skidtävling om vi bortser från Öppet spår. Blev fjärde dam i motionsklassen på Orsa Skimaraton och var i mitt livs skidform. Extra stolt var jag över att jag faktiskt hade vallat fäste helt själv och lyckats. Hasse stod på sidan om och agerade support. Hade köpt en cola och plockat med sig lite smågodis som jag fick efteråt. Guld värt!

I mitten av april körde vi vårens första riktiga singeltrack på Frösön. Det var en sådan där magisk kväll när jag hade velat cykla i all evighet. Lite småkyligt men en föraning om sommar och värme. Ett kvällsljus som min Iphone inte kunde fånga men som fortfarande finns kvar på näthinnan. En kväll med starka och sprättiga vårben.

Maj till Augusti

 

Från Spanien till fotografering för bloggen.

Från Spanien till fotografering för bloggen.

I månadskiftet april/maj åkte vi till Spanien och Torriveja för en veckas solskenscykling. Tredje året för mig och Hasse och det första för Cecilia. Äntligen fick jag visa henne alla fina vägar, Rebate och Torremendo. Visa henne hur häftigt det är att cykla i berg på riktigt. På bilden är vi på väg till Aveleses via en härlig serpentinklättring. Den här dagen i början av Maj var det vindstilla och nära 30 grader varmt. Colan och Boccadillon på den lokala puben i Aveleses hade aldrig smakat så gott innan!

I juni ställde jag upp i Sankt Olavsloppet. En stafettlöpartävling från Trondheim till Östersund. Jag sprang en sträcka mellan Nälden och Valne på min snabbaste kilometertid någonsin. Ett pass löpning hade jag i benen innan och var orolig att mitt knä inte skulle klara av nästan 8 kilometer asfalt. Men det gjorde det och där väcktes åter intresset för löpning.

I juli provade vi downhill för första gången. Hasse hade året innan vunnit en heldag i Lofsdalens bikepark när vi körde Lofssjön runt. Fullkittat med cykel och skydd lekte vi en hel dag och jag lärde mig massor som jag har stor nytta av i min vanliga stigcykling. Det gav mersmak och några helger senare tog vi med Cissi dit.

I augusti lekte jag lite proffsig och fick hjälp att fota ny header till bloggen. Hasse som är en duktig fotograf förverkligade min ide på bild som jag hade i huvudet. Det blev riktigt bra tycker jag själv och headern får hänga med ett tag. Cyklig som den är.

IMG_8112

Från familjelöpning till kall och blöt Happyride.

I september tog vi med min pappa och sprang från Rundhögen till Blåhammaren för lunch och surfade ned igen. En fin höstdag som jag kommer att minnas länge. Det spelar ingen roll hur gammal eller ung man är när det kommer till fjällöpning. Det spelar ingen roll om det inte går fort utan handlar om njutning. Alla vyer, all spänning att tassa utför steniga stigar och ha vinden i håret. Känna sig fri och liten i det stora.

I oktober blev vi inbjudna att testa på en form av multisport på Vemdalsskalet. Cykling och fjälllöpning med orientering. Ett stort äventyr i mina tassemarker. Hasse och jag tävlade i ett lag och fick hjälpa varandra. Vi vann inte, tror vi kom på fjärde eller femte plats men det var helt oväsentligt. Vi hade haft så roligt och det var målet med dagen.

I november kom inte snön så tidigt som jag hade hoppats på. Vi kunde fortsätta att springa på fjället. Terrängskor byttes ut mot Icebugs och vi tog tillvara på det allt kortare dagsljuset. Sprang delar av den kommande Vemdalen fjällmaratonbanan som vi båda är anmälda till. Ensamma i fjällen som bara väntade på vintersäsong och massor av turister. Vi påminnde varandra om att vi har en stor vardagslyx att kunna ge oss ut så här nästan precis när vi ville.

20 december cyklade vi i regn och på snöfria stigar på Frösön. Galet för det borde ha varit snö och kallt. En av alla happyrides med kaffestopp och en av alla cykelturer jag gjort under hösten. Aldrig har jag cyklat så här långt in på hösten och vintern förut. Ett par nya dubbdäck och varma cykelkläder förlängde både säsongen och motivationen för min del. Bra mycket roligare än trainerpass i vardagsrummet!

Nu stundar som sagt 2016 och jag ser framemot det. På alla sätt och vis. Jag tror det kommer att bli ett spännande och roligt år. Jag har lite på gång och många äventyr väntar. Ett stort träningsmål men det håller jag lite på!
Vill du följa mig på instagram hittar du mig under helenaenqvist. Där kommer bilder som inte alltid publiceras här! Har du ett konto? Lämna en kommentar så kikar jag in! Det är alltid roligt att hitta några nya att följa.

Vill ni läsa om min tävlingsommar så sammanfattade jag den redan i höstas och finns här för den som är intresserad.

Så gott nytt år alla ni som läser! Tack för en fint 2015 och jag hoppas ni även hänger med nästa år.

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

13 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: