• Home
 • /
 • träning
 • /
 • …ty en dröm är hela livet – och lite vad som komma skall

…ty en dröm är hela livet – och lite vad som komma skall

Innan jag gick på semester hittade jag på ett riktigt bitigt och tungt ärende till min kollega. Precis just det som man inte vill ha när man kommer tillbaka från en ledighet. Skämtet föll ut väl och hon svalde min påhitt med hull och hår. Under de här veckorna jag har varit ledig har jag funderat på vad jag skulle utsättas för min första arbetsdag. Jag har målat upp stora scenarion.

När jag kom tillbaka efter Nordenskiöldsloppet firades jag med blåbärssoppa, skidspår i korridoren, en papperskrona och ett linne. Allt detta förevigades på bild och lades sedan ut på arbetsplatsen intranät. En smula fånig kände jag mig. Nåväl det var fint gjort av mina kollegor.

Att pynta rum är något som gjorts i många år och så blev fallet för mig i morse. Att öppna kontorsdörren var som att stiga in i ett hem fullt av virkade dukar, porslinsfigurer och hemtrevliga bonader på väggarna. Tänk er farmor eller mormor. Ungefär så. För att göra det lite över min bekvämlighetszon fick jag en uppsättning leopardmönstrade kläder och ett par klackeskor modell högre. Sicken tur att jag inte fick ned fötterna och kunde skylla på ett tillfrisknat knä och att vingla omkring kunde leda till skada. Jag skrattade gott och har nu en tiger ovan mitt huvud, kloka ord på väggen och känns det allt för jobbigt i dag kan jag ringa Ernst. Det känns bra! (det leopardmönstrade har jag dock hängt på galgen).

img_5343 img_5345

Så min första arbetsdag har flutit på bra så här till lunch. Jag har ju saknat mina lite galna kollegor och att få in rutiner i vardagen igen. Därför tänkte jag faktiskt göra en liten ”veckan som kommer”. Om det blir ett återkommande tema återstår att se.

Veckan som kommer

Om två veckor står vi på start till Ragunda 100 miles, 16 mil mountainbike runt Hammarstrands kuperade vägar och stigar. Helgen därpå Vemdalen fjällmaraton som jag ska ta mig igenom. Lite planering av träningen behövs och jag ska förhoppningsvis kunna locka fram lite bra form ur kroppen. För har något fungerat bra den här sommaren är det träningen och för en gång skull inte en förkylning att tala om. Jag har pigga ben efter två dagar utan cykling och ser framemot nästa vecka som blir lugn och går i vilans tecken.

 • I dag måndag planerar jag att köra ett riktigt hårt intervallpass. Ett kortare på stigarna i Spikbodarna. Stigar som tar runt 3-4 minuter. Eftersom jag gärna tar i lite extra när jag jagar mig själv blir det bra.
 • I morgon tisdag blir det lugnt rull tillsammans med Sandra och Hanna i skogarna runt Torvalla och Spikbodarna. En tur vi planerat länge men inte fått till.
 • onsdag drar Egonsträningen i gång igen efter semesteruppehållet! 19.00 är det samling utanför Egons cykelaffär. Kom gärna förbi och följ med, passar alla.
 • torsdag en lugn jogg tillsammans med dottern.
 • fredag är det äntligen dags för Happymorningride! Stort längt på det!
 • Helgen kommer att tillbringas i stugan. Vi planerar ett gemensamt långpass på cykel för att lägga upp lite taktik inför det där mtb-loppet. Vi ska köra i duoklass. Jag vill gärna kunna springa en liten längre runda med det som jag tänkt ta med mig på maran sedan. Om det blir mer promenad än jogg spelar ingen som helst roll.

Jag har lite inlägg sparade i utkastmappen, lite av det som jag tänkt skriva men inte fått klart. Sånt som inte bara är ”hej jag har tränat igen”.

Har ni något roligt på gång den här veckan? Berätta!

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

 • Tobias

  augusti 15, 2016 at 14:55

  Här blir det inskolning på dagis för lill-killen, med allt vad det innebär! Familjepusslet börjar igen när jobb och dagis börjar, det skall varvas med de egna intressena (läs cykling). Skönt med rutiner osv, trots att man har jobbat hela sommaren.
  Tobias recently posted…Cykelvasan 2016My Profile

  Svara
  • Helena

   augusti 15, 2016 at 15:54

   Det är stort det, inskolningen!Sedan springer liksom tiden i väg, min dotter börjar gymnasiet?!
   det är faktiskt det, skönt med rutiner, få lite ramar och struktur på det mesta.
   Har du något lopp på gång mer nu?

   Svara
    • Helena Enqvist

     augusti 16, 2016 at 09:27

     Det har hon och längtar verkligen till att skolan börjar!

     Jag har varit lite sugen på lopp i norge och såg fjol ett lopp som gick i Trondheim men hittade ingen info om det i år. Jag är också riktigt sugen på någon tävling innan snön kommer. Visserligen ska jag ta mig igenom Ragunda och så Ride the Park först

     Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: