veckans träning

Vecka 11 – nu blir det en plan

Vi tog med GoPro:n till stugan i helgen och filmade lördagens fjälltur. Det blev en hel del fint material!

Eftersom jag är lite skrockfull vågade jag inte skriva klart eller publicera en veckan som kommer i morse. Sist jag gjorde det blev jag ju sjuk. Men nu är jag taadaa frisk! Det sitter förvisso lite täppthet kvar i näsan men det är som det brukar. Jag var också lite rädd att min icke-lugna träningsstart skulle slå tillbaka. Nu håller jag tummarna att det inte blir något mer. Det är inte så många veckor kvar att spela på inför Nordenskiöldsloppet. På tal om det så är jag inte lika nojig i dag som jag var i inlägget i går. Det är bara så många tankar som snurrar, tvivel, rädsla och föväntansfullhet i en underlig blandning.

Vi lämnade en fin helg bakom oss och möttes av spöregn i Åsarna i morse. Snön försvinner så snabbt. Takdroppet från stugtaket var oroväckande stort. Förhoppningsvis kommer det lite kallgrader på nätterna så håller både spår och snö fram till påsk. Här i stan är det grått, smutsigt och varmt. Hade det inte varit för att jag måste få till lite mer skidåkning hade det gärna fått töa bort helt i stället för det här slasket.

Förra veckans träning då?

Min förhoppning om att kunna åka skidor i helgen blev av. Jag avstod Happymorningriden på fredagsmorgonen och rullade försiktigt lite fatbike på fjället på kvällen. Hasse på sin Auric, smala däck var ingen hit. Lördagen bestod av lite över 3 timmar rörelse utomhus. Lugnt tempo bortsett från avslutningsbackarna varav en slalombacke med fetingen. Trötta ben sedan. Söndagen det där skitpasset på skidor och en kvällsrunda på fatbiken. 3 timmar där med. Helt okej med tanke på förusättningarna!

Veckans träning

  • I dag måndag spinning. Cissi är inbokad. Jag tror jag ska filma passet i utvärderingssyfte i kväll om jag inte minns helt fel. Nervöst.
  • Tisdag blir det morgonträning i SkiErgen. Några lite längre lugna intervaller blir bra på morgonkvisten. Kvällen kan det ev stakning i Spikbodarna om snön ligger kvar och mina skidor har varmare glid.
  • Onsdag ägnas åt vila.
  • Torsdag tänkte jag faktiskt ta med mig mina skidor till jobbet och staka på sjön om snön finns kvar, isen håller och spåren är okej. På kvällen ett styrkepass med Cissi.
  • Fredag och då ska jag köra snabbgruppen på morgonen, frossa i våfflor och ta en omväg hem efter jobbet.
  • Helgen kommer att ägnas åt skidor, våfflor och kaffe på fjället.

Arbetsveckan blir kort. Vi ska på rehabkonferens tisdag och onsdag. Ett välkommet avbrott. Hemma ska det städas, planeras lite för Spanien och redigera film från helgen. Jag ska åka upp till vallaboden och ge både fin- och fulskidor varmare glid. Veckans tema i bloggar och hälsa ska skrivas.

Det blir en bra vecka det här! Vad har ni för er vecka 11?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: