vecka nio

Vecka nio – en plan 

vecka nio

Klösvjsö 06.37 och redan dagsljus.

När vi lämnade stugan strax efter sju i morse hade solen börjat gå upp. I Klövsjö en stund senare redan dagsljus. Våren är snart här och det blir lite lättare när ljuset återvänder. Lättare att kliva upp och lättare att ta tag i arbetsveckan. Förra veckan blev lite rumphuggen. Jag smög i gång träningen på fredagen lyckades skrapa i hop 7 timmar och avverkade nästan 7 mil på skidor. I går tog jag skateskidorna och roade mig med att sprätta lite här och var och avsluta med Solbacken upp. Förvånatsvärt pigg kropp ändå.

För ett år sedan förberedde jag mig för fullt för Vasaloppet. Hade släppt lite på träningen och såg till att ladda upp med mat och några lättare skidpass. Det här året blir det inget Vasalopp och inte heller blev det något Öppet spår. Det känns tomt men å andra sidan har jag mitt livs lopp framför mig.

Så över till veckans träningsplan.

  • I dag måndag äntligen spinning! Cecilia har bokat in sig och gör allt hon kan för att få i gång cykelbenen tills Spanienresan i slutet av april.
  • Tisdag planerar jag att bränna av några 10 minuters intervaller på skidorna i Spikbodarna och ett enkelt styrkeprogram hemma.
  • Onsdag viger jag åt 2 timmar lugn distans medan dottern är på drama. Lyssnar klart på ljudboken.
  • Torsdag vilar jag.
  • Happymorningride som sig bör på fredagsmorgonen och är kroppen pigg så blir det en omväg hem i dagsljus! (häng på med på morgonen du med!)
  • Helgen låter jag vara lite öppen. Skidåkning med all säkerhet. Jag har kikat lite på sy i hop en runda över fjället läns med turlederna. Förhoppningsvis gör sportlovsfirarna ett fint jobb att spåra dem under veckan.

En vecka med mycket skidfokus och så kommer mina veckor fram till Nordenskiöldsloppet se ut. Visst rycker det lite i cykelbenen och till med finns en längtan att köra jobbiga intervaller på trainern. Men jag har ingen tävlingssäsong att träna inför i år så jag behöver inte känna någon stress inför det.  Å andra sidan var jag inte heller den flitigaste på trainen förra våren heller. Däremot bör jag snart väcka löparbenen igen.

På vardagsfronten snurrar det lite tankar kring om framtiden. Jobb och sådant övrigt så rullar det på i vanlig svenssonanda. Jag ska skriva klart veckans temainlägg i Bloggar om Häsla och det kommer i kväll. Förändringar kan man kalla temat.

Klövsjö åt andra hållet.

Har ni något roligt på gång den här veckan?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: