• Home
  • /
  • träning
  • /
  • Veckan som gått och spinningmusik våren 16

Veckan som gått och spinningmusik våren 16

Skrev ju i måndags att jag skulle sammnafatta veckan som gått. Bortsett från att jag blev ett år äldre och kanske lite klokare fast fortfarande lika barnslig sprang veckan i väg. Måndag sedan fredag. Nu är det första februari, vårmånad kanske någon säger. Jag ser det mer som att snart är vårvintern här.

distansselfie. De bakom mig inte lika med på fotografering.

distansselfie. De bakom mig inte lika med på fotografering.

Hur gick veckan då? Planen var ambitiös som vanligt. Jag försöker alltid att lägga in minst en vilodag per vecka vilket jag oftast lyckas med. Jag måste planera vilan lika noga som träningen för att inte glömma av det. Jag tycker att det är lite för roligt att träna helt enkelt

Måndagen stod spinning på schemat. Mitt nya pass gick hem med kommentaren att det var tufft men på ett bra sätt. Jag var som en trasa efteråt. Tisdagen hade jag tänkt att vila men det blev ett skidpass i Spikbodarna med Hasse. Jag på klassiska skidor och han på skejt. Fick ett bra och värdefullt stakpass på mina gamla fulskidor.

Onsdag morgontränade jag inte men tog en vilodag. Kroppen var trött och vi hade en del att stå i hemma. Ett kort styrkepass fick förgylla torsdagskvällen och jag kände mig stark. Kanske mest för mina fina nya träningstights skull. Fredagen bjöd på Happyride och för er som missade så klippte vi i hop en liten film från turen. Som vanilgt en grym start på fredagen och helgen. Jag gjorde en afterwork med att cykla en omväg hem i dagsljus en stund innan jag fick tända min pannlampa. Lite nya vägar och lite trötta ben. Sedan blev det mest soffhäng och uppladdning inför helgen.

Lördagsmorgonen gästade Hasse mitt spinningpass. Samma upplägg och musik som på måndagen och även denna gång blev det bra. Ett nytt pass behöver sätta sig lite. Eftermiddagen spenderades på skejtskidor som planerat men skulle i efterhand avstått eftersom kroppen inte alls var med på noterna. Söndagen spenderades på cykel och blev veckans höjdpunkt.

Så här i efterhand följde jag ju faktiskt min tänkta plan bortsett från att vilodagen blev en annan dag än den tänkta. Det är ungefär så här mina träningsveckor ser ut. Inte dubbla pass så ofta men det händer. Träningstiden hamnade på runt 1o timmar även det ungefär som det brukar den här tiden på året. Något som jag inte fick in den här veckan heller var ett löppass. Däremot inga känningar i ryggen alls. Styrkan fungerade och likaså skidåkningen. Bra!

Veckan som kommer då? I dag har jag en liten retning i halsen och det osäkert om jag kör spinning i kväll. Får se hur det utvecklar sig. Blir det inget ser nog veckan ut som föregående. Det händer egentligen inte så mycket av värde för er att läsa om.

Tänkte jag skulle avsluta med att dela med mig av musiken till mitt spinningpass den här våren. Upplägget i stort är fokuserat på klätring med en sprintlåt och en låt liggandes på tröskel. Den precis innan avslutningslåten. Ett annat mer detaljerat upplägg hittar du här. Ett upplägg jag hade för något år sedan och som jag använder mig av även nu. Åtminstone som ram.

Vad ska du hitta på i veckan?? Berätta!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: