Fjällcykling- Blanktjärnsrundan

Blanktjärnsrundan- en tur som jag velat prova länge länge och tillsammans med Cissi. Har hört mycket gott om den, en av de finare turerna häromkring. Vad gör man?

Ja då ordnar man en stor fikaryggsäck, packar in 3 mtb i skuffen på saaben och åker upp till Vålådalen! Turen är uppmärkt både med skylt och nummerskylt, svårt att åka fel. 283 leder runt. Bitvis ganska teknisk stig och en del partier där det svårt att cykla med hårdsvans till cykel. Men mestadels helt underbar stig, flowiga kurvor och utmanade spänger och stendropp.  Lägg till en fantatisk natur och fjällen i fonden hela vägen runt då blir det en riktigt hit!

Cissi har idag visat att hon verkligen har talang för denna typ av cykling. Hon hittar rätt linje, tvekar inte utför och fixar spänger och nedförbackar med sten och rötter som ingenting. Det är en fröjd att se henne ta sig fram, dessutom på mina gamla tunga scottcykel med tunga vanliga pedaler. Det är faktiskt bra att ligga bakom henne, dels för linjens skull men också för att kan hon ska ju tametusan även jag fixa det! Jag hoppas att intresset håller i sig och hon vill satsa lite mer på detta!

Självklart innehåller en sådan här runda lång fikapaus. Vi hittade en fin plats och högg in på mackor, bullar och kaffe. Blanktjärarna är speciella på grund av sina gröna vatten, ser ut som på Hawai var Cissis kommentar. Efter fikat kom turens mest magkittlande backe. Ärligt så gick vi ned allihop.

Vi lägger ett par timmar och 13 km till en av sommarens bästa turer! Lite skrapsår hör som till, både jag och Cissi har lämnat lite blod efter oss. Men vad gör det?

Avslutar med en liten video där Cissi visar hur man kan ta sig över spänger på ett litet annorlunda sätt!

Har ni vägarna förbi Vålådalen och vill få riktig bra cykling ska ni köra rundan, rekomenderas varmt!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: