Fjällcykling -Höglekardalen till Glen

Idag har jag haft förmånen att få cykla tillsammans med tre härliga tjejer, Veronica, Hanna och Åsa. Redan i våras pratade vi om turen från Höglekardalen till Glen och idag blev det äntligen av!

Vi prickade även in rätt helg, 15 plusgrader och strålande sol. Det i kombination med alla höstfärger på fjället gjorde att armhåren reste sig mer än gång. Underbara fjäll, så nära inpå.

Vi utgick från parkeringen vid Höglekardalen och tog grusvägen (vintertid skoterled). Följer man den hela vägen når man efter ett par km uppför en korsning. Där tar man rakt fram, skyltat till Glen. Vi vek av tidigare på vad vi trodde var sommarleden till Glen.

Det blev en hel del plaskande över myrar och dragande av cykel i skogen innan vi nådde en renvaktarstuga och grusvägen man bör ta.

Där tar man grusvägen tills den stålar samman med vinterleden och fortsätter bara rakt fram. Enkelt och lätt att hitta!

 

6 km innan Glen ligger vindskyddet Visjön där vi lunchade i solskenet innan vi begav oss vidare mot Glen. Och fika smakar alltid bäst utomhus och när kroppen fått jobba lite!

Strax efter renhagen når man slakteriet och sedan bär det av på grusväg ned till en korsning. Till själva Glen kom vi aldrig och missade väl kanske inte så mycket spännande. Vi vände tillbaka samma väg och fick efter vindskyddet härlig utförskörning tillbaka till Höglekardalen.

Hannas mätare stannade 3,2 mil på härligt steniga stigar, snabba grusvägar, en och annan myr och skön sandvägar. En tur som är rätt enkel tekniskt om man bortser från stenarna och en tur som gör sig bäst i sällskap, kaffe i ryggsäcken och cykel under tassarna! Mer än så behövs inte för att göra en dag fulländad, jo föressten en vallhund som håller i hop flocken!

Tack ännu en gång tjejer för en underbar dag! Detta gör vi om!

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: