Fjällcykling -Storulvån till Gåsåns vinskydd

Efter en underbar dag i fjällen ångrar inte att jag avstod Höstrusket. Min kropp ville inte cykla fort och hårt. Njutningscykling med familjen passade bättre. 

Efter Östra ulvårundan för ett par veckor sedan trodde vi att det var säsongens sista fjälltur. Vi hade så gärna velat ta med Cissi på turen från Storulvån till Gåsåns vindskydd. Vi fick en sista chans och konstaterar nu att det nog var den sista turen för i år.

Det är så oerhört vackert i fjällen nu. Det är naket när naturen gör sig redo för vintern. Pudersnö på de högre topparna, frost i skuggpartierna i fjällbjörkskogen. Färgerna går i brunt och det är tyst, så tyst. Djuren är inte många bortsett från en och annan strören och mäktiga kungsörnar som tyst glider över landskapet. Det kan bli vinter redan i morgon eller dröja en vecka. Sprött på något vis. Det luktar snö, friskt och klart.

Att få vara mitt uppe i det ger en skön känsla i kroppen och själen mår bra. En lyckokänsla som är svår att beskriva och som jag skulle vilja att fler upptäcker.

Denna runda lägger jag i minnesmappen som tas fram när det är mörkt och kallt och suget efter cykel är stort. En runda tillsammans med familjen, med en dotter som njöt i massor och en sambo som älskar detta lika mycket som jag.

Kommer att minnas fikat vid Gåsåns vindskydd med vidunderlig utsikt över den jämtländska fjällvärlden. Då smakar det enklaste gott.  Minnas vattenflaska med fjällbäcksvatten. Då är livet enkelt att leva.

Turtips skulle det bli. Det är så enkelt, utgå från Storulvåns fjällstation. Ta leden mot Gåsen. Du kan inte åka fel. Ta höger när du når grusvägen mot Tjallingen och åkt rakt fram. Följ leden till Gåsåns vindskydd.
Riktigt fina stigar som gör barn saliga och som passar alla som kan framföra en cykel. Lite uppför dit och snabb cykling tillbaka. 3,1 mil ren och skär fjällcykelpropaganda. Något man inte bör missa.

Kan ni inte komma upp och cykla med oss nästa år? Jag vill ta mer er alla och visa hur roligt det är!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: