BMX-bana i Torvalla

Jag var lite rastlös på förmiddagen i dag. Benen ville cykla. Men jag ville spara lite på krutet för den planerade intervallträningen till kvällen. Björn tyckte jag skulle ut och träna på att cykla på bakhjulet ett par timmar, äta glass, titta på en film och somna i soffan. Ett rätt bra förslag. Fast det här med bakhjul är svårt och något jag får öva tillsammans med Hasse. Men någon form av teknikträning utan massa puls lockade.

Googlade BMX-bana och till min förvåning hittade jag ett blogginlägg hos Cecilia Thomasson. Förvisso från 2010 men hon hade cyklat en bmx-bana i Torvalla. Ett par kilometer härifrån. Inget fantatiskt bygge men den dög enligt henne då.

Tjohooo vad roligt tänkte jag! 
Jag åt glassen direkt och bestämde mig för att åka ut och reka om banan fanns kvar. Och visst fanns den kvar. Den ligger precis efter stora idrottsplanen bakom Torvalla-skolan.

startbacke
Velodrom!
Kurvigt och mysigt.

 

Inte stora hopp men hopp är hopp!

400 meter av ren barnslig glädje. 15 varv i hällregn trampade jag mig runt. Säkrare för varje varv. Modigare i hoppen och helt plöstligt lättade jag med massor av luft mellan mig och backen! Äntligen har jag lärt mig hoppa. Pumpat mig över dubbelkullar (eller vad man nu ska kalla det för) och försökt att inte bromsa mig igenom velodromkurvorna. Och så på sista varvet vågade jag låta bli dem och fick massor av fart. Kanske inte en super bmx-bana men jag har noll erfarenhet av såna här banor så jag tyckte det bara var ruskigt roligt. Kidsen verkar cykla mycket här och jag var lite nöjd att jag var ensam. Vad hade de tänkt när 34 åriga tanten snurrade runt om och om igen med rygga och tight lycra?

Helena VS regnet 1-0.

Det var så roligt att kvällens intervallpass får utföras på väg till Torvalla. Hasse måste bara få se detta.
Klicka på ”View the full leaderboard on Strava” för att se vart banan ligger!

Ge er dit och lek om ni bor i krokarna! 
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: