Forsaleden -grym MTB-träning!

Nöjd herre som övervann en hel del av sina rädslor i dag!
När jag köpte boken Friluftsliv i Jämtland för hundra år sedan var det turen efter Forsaleden jag helst av allt ville åka, bortsett från en och annan fjällcyklingstur. Forsaleden är ett speciellt ställe nån mil utanför Pilmgrimstad, blå-gröna laguner och hällar, makalös natur och ett säkert tillhåll för badande jämtlänningar sommartid. Trots att jag bor här har jag aldrig varit dit.

Så för att råda bot på det packade vi in oss i saaben och åkte dit, för cykel och teknikträning. Jag skrev ju i inlägget om Lida att hällar var svårt att hitta här uppe. Idag fick jag så mycket av den varan att benen var som gelé. Helt enkelt grym teknikträning i dag! Enbart teknisk åkning, en 3:a i boken, dvs tekniskt. Strax under en mil på 1.30 säger rätt mycket. Kunde nästan ha gått sträckan fortare. Hasse graderade turen i sitt blogginlägg till en sjua.

Hasse konstaterade att vi lärt oss mycket mer än vad vi tror av turen i dag och jag är beredd att hålla med. Om inte annat har jag verkligen utmanat mig i dag, fixat stendropp både nedför och uppför. Hala hällar och rötter för regnet fick vi som ett brev på posten på hemvägen.

Lyckats tagit mig upp för trappsteg upp på broar och vinglat över spänger. Fick lära mig ett nytt ord också, spångest. I dag hade jag inte det! Lite historia fick vi på köpet, hällmålningar, minnessten och en gammal gård. Dessutom har Hasse fått lite ska-inte-vara-rädd-terapi och bara han släpper rädslan så kommer Ränneslättsturen gå kanon för honom.

 

Fikat fick avnjutas i bilen när vi väl var där. Fungerade det med! Var föressten in på Fejas bakeri i morse för att köpa frukostfrallor och fick en limpa på ”köpet”, ett vitt surdegsbröd med fikon, det är lite rörande att se att även proffs i bland inte får sina surdegsbröd att stiga på höjden, inte bara jag misslyckas i bland. Men goda var de, mackorna.

Även om ni inte cyklar är det helt klart värt ett besök vid Forsaleden om ni har vägarna förbi! Ett turtips!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

 • Cykla med Karin

  juni 17, 2012 at 07:15

  Wow! Ser galet fint ut. Blir mer och mer sugen på att stanna till i Jämtland en sväng, när jag ändå ska neråt Härjedalen med cykeln i sommar. Forsaleden ska jag lägga på minnet!

  Svara
 • admin

  juni 17, 2012 at 08:42

  Karin- det tycker jag du verkligen ska göra! Ett tips är att långa boken ovan på bibblan, det finns en hel del bra turer i den, även i Härjdalen. Var ska du nånstans i Härjedalen?

  Sara- Det går alldelels utmärkt! Leden är mycket bra utmärkt. Du som ändå passerar med jämna mellanrum ska nog ta den lilla avstickaren;)

  Svara
 • Cykla med Karin

  juni 17, 2012 at 10:57

  Kommer utgå ifrån Messlingen. Har tänkt kolla in MTB-lederna som de dragit upp runt Funäsdalen och möjligen ev. kanske ge mig ut på fjället mot Helags också. Ska kolla upp om boken finns på bibblan här. Bra tips!

  Svara
 • admin

  juni 17, 2012 at 19:02

  karin- Det låter hur härligt som helst!! Blir spännande att läsa sen.

  Ta dig ut mot Helags, jag tror inte du kommer att ångra dig, det är bedövande vackert och cyklar du ända fram till stationen måste du nästan prova deras chokladbollar om de finns i år! De var bland de godaste jag ätit när vi passerade där i somras under vår långvandring, iof kankse det var just för att vi gått långt som de var goda:)

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: