Fjälluft- balsam för själen

 Att få befinna sig i fjällen med vad jag behöver för dagen och natten på ryggen är det bästa jag vet. Det är balsam för själen, total vila och avkoppling. Bara befina sig i nuet och inte ägna en tanke åt vardagliga saker där hemma. Det är något som jag nog inte skulle kunna leva utan. Det är jag helt enkelt, har alltid varit. Att få göra det tillsammans med sin dotter är underbart, framförallt när det visade sig att hon uppskattade det enormt mycket!

Vår minivandring blev långt över vad jag och Hasse hade förväntat oss. En tolvåring som sover med sin Ipad och kan stå länge framför spegeln på morgonen kan ju vara rätt svårflörtad när det kommer till att gå-sova-och äta. Vi hade fel. Från första stund när vi klev ut bilen vid Vallbo sken hon upp. Hon hade själv fått packa sina saker och planerat och handlat mat med Hasse. 

Vi hade gjort upp en kortare rutt med utgångspunkt från Vallbo, en tältnatt i Grönvallen och sen gå till Lunndörren på lördag och sedan därifrån till Vålådalen på söndagen. En tur med delar av allt, fjäll och skog, 2.7 mil. En bra start för Cissi som premiärvandrade och för Robin som inte brukar vara ute så mycket. Bjuder på en hel hög med bilder!

Färdiga att ge oss av mot Grönvallen som första mål. Här tillsammans med min pappa och min yngsta lillebror Robin.
första biten upp till Vargtjärnen.

Första matstoppet vid Vargtjärnen, det tillhör INTE vanligheterna att vi går runt med både lök och körsbärstomater, men är det bara en helg går det an!

Första natten i Gröndalen, bland kåtor och mygg. Här far och dotter.
Cissi och Robin gick lös på fjällvatten och var mycket facinerade att det gick att dricka bara så där!

Efter stadig lunch begav vi oss vidare mot Lunndörren.

Pausade vid Pyramiderna och åt lunch innan vi gav oss vidare.

Cissi fick lägga en sten på ett ”berg”, en dröm som blev sann som hon sa!
Det tar på krafterna att gå. Cissi, pappa och Robin pustar ut strax före Lunndörrsstugan.
Väl framme där hittade de en massa grodyngel i tjärnen nedanför stugan.
Vy från vår sista tältplats, här fjällen Saanta.
Sista kvällen inenbar alldelels för mycket mygg och framförallt knott.

Vi fick ut det mesta även av vädret, regn, sol och hagel. Preicis som det ska vara. Cissi var supernöjd och glad precis hela turen.

Att jag släpat runt på dessa två spöken är en annan historia! Söta är dom dock!

Nu är vi i planeringstadiet för en långtur senare i höst. Det lutar mot att gå över norska gränsen. Nästa år följer Cissi med på långtur! (just nu faller det på att vi bara har ett tvåmannatält).

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: