Frösölång åt båda hållen plus ett bad

Under vår fjälltur mötte vi många cyklister och kroppen skrek efter att få cykla. Att jag dessutom är bra och får träna på som vanligt gjorde inte suget mindre. Så en långrunda planerades in i dag. Inte något mesigt distanstempo inte, nej i dag skulle jag svettas, känna mjölksyra i benen och få upp flåset rejält. Har liksom inte tid att lulla omkring utan måste pressa upp lite fart och hårdhet i kroppen igen. Sen att jag nog kommer att dö av utmattning under Finnmarken är en annan femma.

Nåväl, vi cyklade ut på Frösön och tog långa rutten åt rätt håll. Stekande sol och en temp bra mycket över vanligt Jämtlandsväder gjorde att det rann av mig redan i badhusparken.

Vi körde på i ett högt tempo, låg på både på stig och grusväg. Eller snarare så jag hade fullt sjå att hänga på Hasse som körde som ett skållat troll. Kom i kapp en kille på mtb strax innan Lövtorpet som höll god fart. Vi pratade en stund med honom efter mittnordenleden innan Rödöbron. Han hade precis börjat köra mtb och var ute och letade lite snällare stig. Vi erbjöd vårt sällskap men han avböjde. Sen att han kom i kapp och blev omkörd av oss omvartannat blev lite komiskt. Vi valde lite andra stigar och han dök upp som gubben i lådan. I vilket fall som helst roligt att se lite folk på stigarna. Det händer alllt för sällan. 
Långpass innehåller ju självklart lite fika även om passen inte är i distanstempo. I dag stannade vi vid Frösövallen och åt dem ur huset nästan. Hade underhållning i form av hundutställning. Föga spännande det hände inte mycket.
Vi bestämde oss för att ta Frösö lång åt andra hållet. Allstå åka tilbaka samma väg som vi kom. Det är inte fel att vända på sina invanda rutter, stigarna blir annorlunda och huvudet får jobba lite för att hitta fina linjer och hålla samma flyt som man gör när man kan stigen utan och innan. 
Så vi satte fart i solen och jag hade stans snyggaste grabb på rulle (i allfall en liten bit medan jag fotade). Vi höll samma hårda tempo på stigarna och valde att köra lika hårt på grusvägarna. Det kändes rejält i en kropp som inte cyklat ordentligt på länge och ben som knatat i fjällen med tung packning. Men ändå kändes det mycket bättre än jag trodde. Det finns fortfarande lite krut i benen även om backarna känns tyngre och pulsen är lite högre än den brukar. Hopp om livet så att säga. 
Bara för att tog jag och doppade kroppen i Storsjön för första gången i år. Badkruka som jag är sker årets första dopp när sommaren nästan är slut. För sjön brukar sällan bli varm. Men i dag var det faktiskt helt okej! Och finns det något som svalkar skönare när man är svettig? 
Avslutade turen med att klappra in på Coop på Frösön och köpte dagens middag, sallad och kyckling. Svettig och illaluktande gick handlingen fort men jag brukar inte bry mig så mycket, folk får väl hålla avstånd om det stinker för mycket så att säga!
Vi rundade av med middag på balkongen båda rätt trötta. 2,51 timmes effektiv träning och 48,67 km mestadels på stig är jag rikigt nöjd med! Då ska det väl kännas lite va?


0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: