gå ut min själv och gläd dig vid…tung cykling

Att invänta bättre väder var rätt lönlöst. Och försöka få mig själv att ligga och slappa en dag är även det rätt lönlöst. Så upp och hoppa på med cykelstassen, strunta i vädret och ge dig ut. Något sådant försökte jag säga till mig själv. För att piffa upp vårmisären lite grann och känna mig lite mer som en mtb-cyklist monterade jag skärmen på hjälmen och insåg vid spegeln att på mig ser hjälmen bättre ut utan skärm.


Hasse körde också på den lite mer tuffa looken i dag, i min kepa, (nu talar vi snygg skärm!) Med lite Östersundshäng på cykeln som han själv uttryckte kändes han het.

Det snöade inte när vi åkte men det drog kallt, tanken först var 3-4 varv i Jarlspåret en aningen överambitiöst insåg vi. Snön som fallit låg kvar på marken, blöt och tung, dolde effektivt alla hala rötter och stenar. Det var ruggigt tungt och slitsamt och svårt att få fast fötterna i pedalerna. Inte det minsta roligt och jag svor över att växlarna levde sitt eget liv och jag inte göra nåt åt det hur mycket jag än försökte justera dem.

Rätt uppenbart att det handlade mer om problem för kedjan att överhuvudtaget kunna ta vägen någonstans på kassetten mer än att växlarna var dåligt justerade. 3-4 varv blev 1, dock bättre än ingenting. På hemvägen stannade vi till på marknaden här i Rättvik och inhandlade ett par påsar finsk lakrits. Perfekt att tugga på nu när Girot drar igång om en stund!.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: