Jämthjulingen 2010


I nya cykeltröjan och precis innan starten!
I går cyklade Cissi jätmhjulingen för första gången. Hon har pratat med det i flera veckor, försökt förstå hur långt 41 km är, om hon skulle klara det och framförallt var hon rädd att komma sist. Vid starten var det en liten tyst tjej som värmde upp med killarna hon tränar tillsammans med. Efter att startskottet gått rullade hon koncentrerat i väg och strax efter Milko började hon slappna av. Vi hade medvind till Brunflo så dit gick det undan, vi passerade cyklist efter cyklist vilket gav lite självförtroende. Hon är taktisk, hittade cyklister att ligga bakom för att spara energi, gick om när hon kände att det gick lite för sakta. Jag hade oroat mig för backarna i Solberg, helt i onödan skulle det visa sig. Hon petade i en lättare växel och satte fart uppför, ställde sig upp och gick om.
Vi gjorde ett depåstopp i Marieby, hon fick en korv och en festis och var snabbt därifrån. Med kalla ben fortsatte hon mot målet. Hon har blivit väldigt duktig att ligga på rulle, håller ett perfekt avstånd och det känns inte osäkert att ha henne bakom. Hon hittar bra växlar och kör jämt, som ett lok ångade hon på, uppför som nedför.

Nöjd unge, cykellycka i sin enkelhet! Och inte alla
dagar som man har sin dotter på rulle! Kortbyxeväder, dock lite för kallt.
Snitthastigheten hamnade på strax under 23 km/h, med motvind halva loppet, 1,48 timmar tog det, inte illa för en tioåring. Hon la till och med in en spurt vid mål och fick sen en stor mjukglass som jag lovat.

Hon frågade lite försiktigt innan solberg ”får jag en glass även om jag bryter?” ska du bryta frågade jag…”nej jag bara undra”.
Jag inser att jag kommer att ha det jag gör om några år för att hänga på henne! Som om det inte vore nog så hängde hon med på ett pass body jam på kvällen. Vart kommer energin i från?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: