Morgan blue – din rumpa kommer att tacka dig

Jag har tipsat om det om det förut och det är värt att tipsa om det igen så här i början av cykelsäsongen. Morgan Blue, rumpkräm på ren svenska. 


Jag tänker ägna några minuter åt en viktigt sak som lindrar bakdelsbekymmer för oss cyklister som i bland får besvär. Jag tänker vara helt ärlig och lite äcklig, bara så du vet. 

För jag tror att vi är rätt många som har lite besvär av sadel i kombination med långa pass. Även om jag har en bra sadel så gör det i bland jäkligt ont. Rumpan vänjer sig efter ett tag men den mindre trevliga deltaljen med utslag, rodnad och i bland bölder kommer och går. Värst blev bekymren när det var blött ute och vissa gånger har jag faktiskt haft så ont att jag avstått från att sätta mig sadeln på ett par dagar. Jag har alltid varit noga med att inte använda cykelbyxor mer en gång innan tvätt. Vilket är regel nummer ett. Regel två och tre, noga med padding och som sagt en sadel som passar mig.
Jag har innan i somras tänkt att det hör till. Lite smärta får jag väl stå ut med? Smärttröskeln är högt i det här avseendet efter många år av sadelnötande. Det gick ju över.

I somars införskaffade Hasse en liten burk kräm med en doft av tallbar. Jag var lite skeptisk. Det var inget nytt, jag visste att det fanns allehanda salvor att ta till men tänkte att det var lite placebo-effekt över det. Jag provade både på korta och långa pass, på mtb:n, racern och på trainern, vid bra väder, i regn och på riktigt skitiga mtb-pass där grus och skogsattrialjer tenderar att smyga sig innan för cykelbyxan (hur det går till är en gåta i bland). Och vet ni? Det har funkat så bra! Jag har inte alls lika mycket utslag, mindre ont och har inte haft några bölder sedan jag provade detta.

Den känsliga cyklistens bästa vän. 

Ska jag ge er ett enda tips relaterat cykel är det just denna lilla räddare. (Det finns självklart andra märken) Så värt att prova, jag lovar. Smörj in paddingen i cykelbyxan eller bakdelen så är det klart! 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: