Storhogna v.4

Precis som förra året ska Hasse och jag spendera en vecka i stugan, i underställ, mycket god mat och massor av längdskidor. Teknik ska slipas och mil samlas inför Öppet spår. Själen ska få sitt av vacker natur och ett bra sätt att spendera sin födelsedag på! Fjolårets bilder talar för sig själva!

Storhogna och Vemdalen har fina och varierande spår. Inte ett jättestort spårsystem som större skidorter men det som finns räcker gott nog. Anslutningsspåren når ändå bort till Björnrike så ett par mil är lätt att skrapa i hop. Det är härligt kuperat emellanåt, varierande och som oftast välskötta spår!

Jag längtar speciellt mycket efter spåret som går uppe vid Katrinabacken, det ger bra backträning upp till Dalliften och superfin stakningsträning innan spåret sticker ned mot Högfjällshotellet i Storhogna. Utförskörningen kräver att man har tungan rätt i mun bitvis när spåret slingrar sig nedför.

Milspåret i Vemdalen är mysigt med pannlampa och när träden är snötunga är det lätt att bli salig. Även här finns det långa härliga slakmotor, de som jag gillar allra bäst.

När kroppen är trött smakar fikat på Åtgården i Vemdalen som allra bäst! En sväng in på VLDN hör till, kika på fin heminredning och sen åka hem till stugan för bastu, god mat och ett glas rött. Lyx och lisa för själen!

I år kommer Cissi ned i slutet av veckan, slalom kommer att stå på schemat till Hasses förtjusning! Det ser jag framemot, förhoppningsvis vill hon även följa med ut på längdskidorna också. Från början var det tänkt att Hasses föräldrar skulle komma upp men så blir det inte. Tråkigt men vi får ta det nästa år!

Så nu vill jag ha söndag, ett avklarat spinningpass för Hasses del och färdigpackad bil!

Behöver jag säga att jag längtar?!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: