Terränglöpning på Andersön

Vi har gott om pärlor bara en liten bit utanför stan. Andersön är en som man besöker allt för sällan. I dag for vi dit för att få leka av oss bland rötter, frostiga stigar och vacker natur. Mina ben var pigga och alerta, de rullade bara på, den känslan är underbar, när allt liksom funkar och det bara är att hänga med utan större ansträngning.
Första 2 km springer man på mjuk singeltrack innan man når ut till en större vändplan. Efter en km efter skogsbilväg når man rötterna. Då handlar det inte längre om att hålla tempo utan hålla tungan rätt i mun och sätta fötterna rätt. Jag älskar den typen av löpning, jag känner inte hur jobbigt det egentligen är, bara fokuserad på att hålla mig på benen och komma över hinderna. Bitvis stiger det så pass att det faktiskt inte går att springa för att sen slutta ned brant och övergå till små snuttar underbar singeltrack igen.

Efter runt en halvmil när man återigen en större parkering och 600 m mindre rolig grusväg tar vid innan man åter är framme vid de där 2 km singeltrack innan man når bilen. Jag tryckte på lite på slutet för att känna lite fart och den finns där. Knät kändes jag knappt i dag vilket känns bra. Det går åt rätt håll.

Dagarna är korta nu, stannade nästan vid bilen och tog ett kort på en vacker solnedgång bort mot isön. I bland är det smärtsamt vackert i Jämtland. Bara nu snön vill behaga att komma så!

Grafik över dagens rutt. Garmin har skickat ut mig i vattnet och höjdmätningen behöver vi inte ens kommentera, det fungerar ju inte direkt.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: