Tröskelpyramid kräver bra musik

Skulle väl ljuga om jag sa att jag inte har haft lite träningsvärk efter gårdagens slagfest på bodycombaten. Cissis träninsvärk var värre och hon förmådde sig inte att cykla i dag. Gjorde inte heller så mycket för vädret är lite ruggigt. Men cykel stod på schemat och trainern är då ett bra substitut.

Nu under hösten och framåt vintern minskas rena intervaller och jag lägger mer krut på tröskelträning och uthållighet. Intervallträningen får jag ju på köpet genom mina egna instruktörspass även om de inte är så strikta som de blir på trainern.

I dag provade jag en ny tröskelpyramid som blev rent ut sagt överjävligt för pannbenet.
Upplägget som jag hittade i ett  gammalt nummer av bicyckling löd: 2-4-6-8-6-4-2 minuter på tröskel och 2 minuter vila mellan varje.

Låter enkelt men icke då. Benen var med till de sista två intervallerna men inte huvudet i dag. Jag låg på 220 watt och fick upp kadensen till 95. Så strax innan de sista intervallerna dog bara benen. Poff liksom, fick ingen fart och jag kände mig lite illamående. Rannsakade mitt matintag i dag och insåg att en tidig frukost, sallad till lunch, en liten kaka och ett äpple inte räcker speciellt långt. Påbörjade ju träningen vid sex. SKÄRPNING. Men jag bet i hop. Middagen väntade ju. Pannbensträning kräver ju musik som gör att benen går av sig själva eller åtminstone ger lite extra energi.

Första låten går fint att trampa runt 95 till, den andra blir det lite knepigt. Jag har inga som helst problem med att vara ut takt, det händer jämt. 

Kunde avsluta passet med flaggan i topp. På pricken 60 minuters bra träning som förhoppningsvis härdar mitt pannben och gör massor av nytta inför kommande år. Det är skönt att gå in i lite mer uppstryd träning.

Jag har en plan och den ska jag följa, eller en plan om en plan som så småningom kommer att spikas! 
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: