Välja ny cykel-hjälp!

Nu behöver jag verkligen lite råd och tips i från er!

Inför 2013 måste jag byta upp mig vad gäller cykel. Min cube ltd comp räcker inte hela vägen fram. Med sina strax över 12 kg är den lite för tung. Främst i ”framvagnen”. Den är inte så rapp och styv som jag vill ha den och växlarna levererar inte heller så där jättebra. Sitter SLX och XT-bakväxel på den. Dämpare en rock shox tora tk.

Budgetmässigt är jag beredd att lägga mig någonstans vid 30-strecket. Kolfiber, lätta växlar (viktmässigt) och bra dämpare är krav jag har. SRAM eller shimano spelar ingen roll. Hellre en 26 än en 29:a i dagsläget, hardtail inte fulldämpat.

Gillar cubes cyklar, har kikat lite på deras Elite-modell. Har även kikat på cyklar från Kellys och Canyon. Vill ogärna betala extra bara för ett märke om ni förstår vad jag menar. Behöver absolut inte vara en mtb av 2013 års-modell.

Så vad ska jag tänka på? Vad rekommenderar ni att jag kikar på för modeller och vad ska jag akta mig för? Vad är det bästa jag kan få för pengarna?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

 • Elna

  september 1, 2012 at 08:45

  Kul med ny cykel – du kommer att bli grym! Jag ska också köpa ny, har bestämt mig för en Richmond, 2012 som står hemma i Jkpg och väntar på mig. Guldläge just nu – 2012 reas ut för att ge plats åt 2013. Annars hade det nog blivit en Canyon, är väldigt nöjd med min racer från dem och man får mkt cykel för pengarna där. Lycka till på BST idag – ser fram emot en race report!

  Svara
 • The Summit MTB

  september 1, 2012 at 20:43

  Vi har kollat lite på Allebike, verkar vara bra cyklar med riktigt fina komponenter för pengarna. Tex en 26¨ med full XTR på 8,5 kg för 34900:- , det tycker jag låter som en bra affär! Kanske inte är de snyggaste ramarna men men…
  Har aldrig testat någon sådan men har en kompis som cyklar en 🙂 Tyvärr är jag för liten för deras ramstorlekar och A är ju inne på 29:er och där säljer de än så länge bara ramset… (han pallar inte bygga fler cyklar för tillfället )

  Lycka till med ditt cykelköp!
  //Yvonne

  Svara
 • Peter

  september 2, 2012 at 19:06

  Jag tycker du ska titta på att bygga ihop en egen. Antingen köper du en ram av en tillverkare du gillar och plockar ihop delar till den och bygger själv eller går till en butik som kan hjälpa dig.
  Eller så beställer du från Kina och får riktigt billig kolfiberram och kan beställa komponenterna från Asien för att få en kanonspecad cykel till bra pris.

  Min kompis Tomas har gjort det och fått ihop en kanonhoj
  http://tomasklassiker.blogspot.se/2012/06/min-blivande-mtb.html

  Svara
 • admin

  september 4, 2012 at 11:51

  Tack så jättemycket för era tips och råd! Nu har jag lite jag ska kika på och fundera över!
  Bra med lite nya input som andra märken och bygga själv. Allt tåls att funder på.

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: