En annorlunda lista

Jag hittade en annorlunda och uppfriskande lista hos Hanapee i går. Den stora hatlistan. Inte så farlig som det låter utan lite oförargligt hatiskt. Jag snappar upp den. Det var längesedan jag skrev en lista. Så varsegod, det här är min version.

Min äckligaste mat

Lever i alla former. Det går bara inte. Trots Hasses förmåga att trolla fram de mest underbara rätterna i köket klarar han inte att få mig att äta det. Jag får vibbar av blod och suddigummi. Det gnisslar mellan tänderna. Jag tror det är skolmatsalen i lågstadiets fel. Där fick vi lever och var tvungna att äta upp. Tur att jag är vuxen nu och kan välja själv.

Hatväder

Jag brukar inte bry mig så mycket om vädret. Väder är väder och inget jag kan rå över. Jag är ofta lite för hurtfrisk som övertygar familjen om att det bara är att klä sig rätt. Men visst finns det väder jag inte tycker om. Som när det regnar, blåser och bara är några få plusgrader ute. Som en mörk eftermiddag i november när snön dröjer. Då är det inte roligt alls.

Då tappar jag humöret helt

När det går dåligt på ett cykelpass. I synnerhet några dagar innan mens. Jag skäller, fräser och spottar vilt omkring mig och det är oftast Hasse som får stå som måltavla för min verbala ilska. Jag är arg över min usla förmåga att åka snabbt, tekniskt eller vad nu som går dåligt. Inget smickrande beteende.

Sämsta musiken

Förlåt men jag klarar inte av schlager. Det är för glättigt, glittrigt, tillrättalagt och när tonartshöjningen kommer får jag rysningar. Ni förstår att jag inte tittar på mello eller hur?

Värsta tiden på dygnet.

När väckarklockan ringer. Punkt.

Mitt sämsta humör

Bortsett från punkten när jag tappar humöret är det nog när jag blir för stressad. Då är det lätt att det brinner av lite för fort.

Sämsta grejen jag äger

Jag äger bara bra grejer. Säkert. Nej det var inte riktigt sant. Spisen i stugan. Det skedde ett litet missöde när vi tinade kycklingfileér i sommras. Det rann över lite och letade sig in i de små vrån som inte går att rengöra. Behöver jag säga att det i bland är luktar lite illa? En ny spis är på gång.

Värsta personligheten

Måste vara martyren.

annorlunda lista

På tal om dåligt väder. Det var inte så festligt att cykla i Finnmarken när det var ett par plusgrader och regn. Juni i ett nötskal. Men jag försökte vara glad.

 

Får jag ta del av din version? Blogga eller kommentera!

8

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

17 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: