Bloggsvepet

Just nu har jag ett bröd på jäsning. Ett grovt bröd som blir klart om 6 timmar. Jag väntar på att den första jäsningen ska bli klar och jag får lägga bröden i formar. Under tiden de jäser för andra gången ska vi koka en temors kaffe och ta med kameran ut till Tysjöarna. Ett stadsnära naturreservat. Det blir en promenad med underställ, vantar och mössa. I vardagsrummet står tre resväskor packade. Passen ligger i våra handbagage tillsammans med våra cykelhjälmar. Halv 9 i kväll möter vi upp Erika och Claes i Brunflo för att åka vidare till Arlanda. Därför bakar jag bröd såhär i sista sekund. För att få så nybakt som möjligt till frukosten innan vi checkar in i gaten till Allicante.

Oktober har känts så långt bort. Att få cykla i värme likaså. I går hade jag cykelvinterskor och kalla fingrar. Nästa söndag utgår bloggsvepet. Jag ska inte läsa särskilt mycket bloggar under semestern och än mindre ägna så mycket tid att uppdatera min egen blogg. Det kommer ett par tidsinställda inlägg och med all säkerhet något cykelvykort från Torrevieja. Däremot kommer jag med all säkerhet uppdatera min Instagram och min Instastory flitigt. Så är ni nyfikna på vad vi pysslar med i veckan så följ gärna! @helenaenqvist heter jag på Instagram.

Så över till bloggsvepet.

  • Vloggar är roligt. Framförallt vloggar om cykel. Dels är det roligt att få se var andra cyklar och roligt att få höra hur personer man följer låter! Visserligen vet jag precis hur min sambo låter som står för en av vloggarna. Hasse tog med sig kameran ut på en lunchrunda och visade stigar som jag inte åkt. Johan Lindkvist däremot har jag aldrig hört prata. Han har precis upptäckt tjusningen med mountainbike och det är så roligt att få följa. Här är en av hans vloggar och jag blir sugen att cykla i Västerås. Staden som jag är född i och bott en stor del av min barndom.
  • Det är också intressant att ta del av hur andra tänker kring träning och upplägg. Om hur de tränar och vilka resultat de gör. Tomas postade i veckan inlägget ”Hur mycket ska vara lugnt, respektive hårt?. Hur mycket kan du träna, och hur mycket kan du öka din träning?”. Intressanta tankar kring som jag känner igen och själv tränar utifrån. Även om jag tränar mycket ligger det mesta av min träning i de lägre intentitetszonerna och det är ett medvetet val som gjort att jag har kunnat öka upp träningsmängden utan att dra på mig skador. Jag har fått en läsarfråga om just det här och det kommer jag att utveckla vidare i ett eget inlägg.
  • Jag har tipsat om Amanda Mannervik förut. Hon bloggar på Outside och går fjälledarlinjen. För ett tag sedan läste jag hennes inlägg ”Trumvallens Fjällridning: Svensk western på fjäll och fäbovall i Härliga Härjedalen” Trumvallens fjällridning har varit en aktivitet som vi pratat om så länge i familjen. En av ideérna för sommarens vardagsäventyr. Men vi kom aldrig till skott. Varför vet jag egentligen inte. Mer än att tiden rann i från oss. Vi tar nya tag till sommaren som kommer. För det här verkligen något som jag vill göra. Jag som en gång i tiden var en riktig hästtjej men i vuxen ålder utvecklat en hästrädsla. Men jag tänker att fjällen gör gott för rädslor och är nog det bästa sättet att hitta tillbaka!
  • Sötsugen? Baksugen? Kladdkakesugen? (Jag själv är nog bara hungrig när jag skriver) Varför inte prova en kärleksmumskladdkaka? På Jennys Matblogg finns receptet och jag ska prova. Inte i dag men när vi kommer hem. Två goda saker tillsammans kan inte bli dåligt.
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: