5 saker jag vill lära mig

Häromveckan gick vi ju i gång på saker om oss själva. Jättekul att få läsa tycker jag. Elna spånade fritt på Twitter i samband med det. I fjol startade Öijer en kedja av 5 saker. Skoj! Så nu tänkte jag ta ett av Elnas förslag.

Fem saker jag vill lära mig. 
(bilderna är från Pinterest)

1: Att åka telemark! Tänk er hur tufft det ser ut att svänga sig ned i lite härlig pudersnö.

Jag har provat det mesta i skidväg, bräda, monoski, miniskida etc men aldrig Telemark. Har tänkt så många gånger att jag ska kosta på mig en lektion. I typ 25 år. Kanske dags?

2: Att paddla. Lite mer seriöst än de få turerna man gjort som liten plutt på kollo i nioårs ålder och nåt halvtappert försök i 20-års åldern i Rätanssjön som slutade i kantring. Jag har nämligen ett litet sug att prova multisport och ge mig ut på äventyr, se nedan

3: När vi ändå är inne på utomhusaktiviteter skulle jag vilja lära mig att bestiga ett riktigt berg.
Det är iof en på förhand misslyckad önskan eftersom jag är höjdrädd, rädd att frysa i hjäl och rädd att ramla ned för ett berg. Men om jag tänker bort det skulle jag någon gång i mitt liv vilja ut på ett sånt äventyr. Då har jag glömt att jag hade dödsångest när jag repellerade mig ned för Frösöberget.

4: Att lära mig hoppa högt med min cykel! Sånt man måste kunna, hoppa alltså. Jag är värdelös på det. Börjar jag med små hopp så ska jag nog lära mig lite högre sådana. Att hoppa som på bilden ovan behöver jag nödvändigtvis inte lära mig. Det ser lite för högt ut.

5: Lära mig flugfiska på riktigt. Jag har provat, trasslat in mig i allt och gett upp. Vill också lära mig binda flugor! Dottern har gjort det.
Det är något vackert över flugfiske. Något mer än bara själva fisket. Flugorna, spöna ja hela det lite nördiga kring det! Sånt går jag i gång på! Sen är det inte helt fel att kastmeta, uttra och spinnfiska ( är det ett ord?), men det kan jag redan.
Så jag kanske får ta ett snack med storebror eller be dig Björn lära mig?

Nu bollar jag över till er. Vad vill ni lära er? Berätta i ett inlägg eller i en kommentar!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

 • bjornwestergren

  januari 15, 2014 at 07:56

  Vi har rätt lika tankar, telemark skulle jag gärna lära mig, bestiga berg har jag ju en dröm om (läst otaliga böcker om detta) och har lite smått börjat med vandringar med många höjdmeter.

  Paddla kajak kan jag men skulle gärna göra oftare, jag var medlem i kajakklubb när jag var yngre, tävlade dock aldrig.

  Hoppa med cykeln är kul, är nog inte bra på det men tänkte utforska det mera när jag köpt ny cykel och flugfiska ja det kan jag och lära gärna ut även om jag inte är grym på det.

  Utöver dessa fantastiska saker så vill jag verkligen lära mig stå på händer!

  Svara
 • bjornwestergren

  januari 15, 2014 at 09:53

  Ja det får vi planera in, jag måste ju verkligen hälsa på er så en kombinerad helg med flugfiske och fjällcykling sen tycker jag vi kör på.

  Mmm stå på händer, vet inte varför men en tokig idé bara 🙂

  Svara
 • Elna

  januari 16, 2014 at 07:33

  Men vad bra du är som drar igång! Jag ska finurla på mina fem under dagen.
  Det där med hoppa alltså – det vill jag med kunna, har tappat bort lite teknik för varje krascha-ramen-vurpa och jobbar nu med att våga saker igen. Ett litet, litet hopp går bra men J skrattar alltid åt hur jag sätter ned hjulen fel. 😉

  Svara
 • Anonym

  januari 17, 2014 at 13:03

  Tips när det gäller flugfiske: Gå en kurs, allt blir så mycket enklare då. Karriz på Krondikesvägen brukar ha kurser i flugfiske.
  Lycka till, eller som vi säjer inom fiskevärlden: Skitfiskë 🙂

  /Sivan

  Svara
 • Camilla

  februari 5, 2014 at 14:02

  Hej! Kul. Jag gick i min tur igång på att Elna hade skrivit om de fem, visste inte att ursprunget var här. En kul grej, även om mina fem inte är sportrelaterade. Sedan passade jag också på att fråga mina nämaste vad de tyckte att jag borde vilja lära mig och det blev ju lite annat: http://bit.ly/N0HOnX

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: