• Home
  • /
  • Vardagligt
  • /
  • #52vardagsäventyr – byta middagsbordet mot naturen

#52vardagsäventyr – byta middagsbordet mot naturen

Vi sprang det sista passet inför Vemdalen Fjällmaraton i dag. Bynästet runt där kroppen fick bestämma tempo. Först hade vi tänkt att gå en konstvandring i Torvalla efter löppasset. Det finns nämligen många skulpturer utplacerade i bostadsomåderna. Vi valde att skjuta på den konstvandringen till en finare dag och en dag där vi inte behövde känna oss stressade innan mörkret kom.

I stället föreslog jag att vi skulle byta matbordet hemma i lägenheten mot en grillplats i Kungsgårdsviken. Köpa med oss middagen och äta den efter löpningen. Ett sätt att ändå trotsa vindarna, det gråmulna vädret och de riktigt kalla 10 plusgraderna som bjöds i dag. Jag packade ned min stora vinterjacka, mössa, vantar och ombyteskläder. Tänkte att det vore dumt att bli allt för nedkyld så nära inpå sommarens finaste utmaning.

Vi kröp i hop tätt på bänken nere vid sjön för att hålla oss varma medan det skymde runt oss. Pratade om maran som kommer och om att vi faktiskt varit ute så mycket sedan årskiftet. Oavsett väder. Vi pratade lite planer för helgerna framöver och ångrade att vi inte tog med en termos kaffe.

När Hasse började frysa och jag värmt upp bänken genom att sitta på mina vinterhandskar bröt vi upp. Kaffesuget blev för stort och en varm dusch lockade. Vi packade i hop och gick till bilen. Nöjda över att gjort något annat än att bara varit hemma. Nöjda över ett riktigt bra löppass och en fin afterun. Visst hade det varit lite mysigare om det varit varmare och inte oktoberkänsla i augusti men å andra sidan- gråa kvällar kan vara vackra de med även om de inte gör sig lika bra på bild.

Återigen ett vardagsäventyr av det allra enklaste slaget men det gör inget. För i bland tryter fantasin när det kommer till saker att hitta på men vi får ändå i hop det till sist. Även om vi mest äter när jag tittar tillbaka på de saker vi gjort. Jag tänkte lite på ett program jag såg på tv häromkvällen. Kalles sex liv. Han mötte ett par som cyklar jorden runt i 4 år. De har sålt allt de äger, sagt upp sig från sina jobb och lever sin dröm. Häftigt. En sak de sa som fastnade var att de uppskattar att få umgås när de är som piggast och inte efter jobbet när de är trötta. Mer kvalitetstid med varandra helt enkelt. Just sådana stunder som i dag och som när vi tränar tillsammans jag och Hasse är just det. Kvalitetstid med varandra långt från vardagen, jobbet och tröttheten som kommer. När vi sitter i varsitt hörn i soffan och bara är utan att egentligen just umgås. Så som livet är. Svårt att förklara men stunderna när vi kommer ut, byter middagsbordet mot naturen gör att vi får mer tid, pratar mer och tar tillvara på tiden på ett bättre sätt.

Du kanske förstår vad jag menar? Hur tar du tillvara på tiden med den du lever tillsammans med?

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: