#52vardagsäventyr -en tillbakablick

Förra veckan skrev jag att det inte gjorde så mycket om jag inte kom i väg på något utöver det vanliga. Den här veckan hade jag faktiskt stora planer på att hitta på något. Men veckan rann i väg och jag blev krasslig och orken räckte inte till.  Inte heller fantasin. Jag kom inte på något att göra. Att krysta fram något bara för att ha något att skriva om är inte heller rätt. För fokuset har inte varit att göra saker för att ha något att skriva om. Utan för att få uppleva något för vår skull och sedan dela med sig av det. Så resonnerade jag när jag åkt skidor på skalet i helgen. Visst hade jag kunnat skriva om skoterspårscyklingen i lördags men det har varit mycket cykel i vardagsäventyren och det var inte med tanken på det som vi cyklade. Vardagsäventyren ska inte heller skapa press. 

I stället tänkte jag blicka tillbaka på några av alla saker vi gjort. För vi har gjort så otroligt mycket under det här året. Vi har fått komma ut och göra saker som vi annars inte gör. Enkla små saker som är lätta att inte göra. Saker som till största del inte varit i träningskläder även om den av äventyren har det.

Med snöskor till Björnrike

I januari hyrde vi snöskor på sportshopen i Storhogna. Vi hade ringt runt i området för att hitta någon som hyrde ut. Inte det lättaste eftersom efterfrågan inte var så stor då. Idén till att prova snöskor kom efter att jag varit i Åre på Winter Workation. En av alla aktiviteter som erbjöds den helgen var just snöskor och jag och inte chansen då men ångrade mig. Helgen efter gick vi upp till Björnrikestugan och stekte kolbullar.

Visserligen en kort promenad i längd men med snöskor blev det lite jobbigare och lite längre. Det blev en fin dag på fjället och vi bestämde redan när vi gick hem att vi skulle ta med oss dottern på en snöskovandring. Är du i fjällen i vinter- hyr du med! Det är fint sätt att gå på tur om man inte vill hyra skidor. Hela inlägget finns här om du vill läsa.

Hällristningarna i Glösa

Under våren och sommaren gjorde vi många utflykter till sevärdheter i länet. Turistade på hemmaplan och tog del av det som andra kommer hit för att se och göra. Vi är historieintresserade och Jämtland har mycket att ta del av. Som gamla skanser, vikingagravar och hällristningar bland annat. Glösa hade jag besökt under min gymnasietid. Då var jag inte alls lika intresserad som nu. Vi gjorde därför ett återbesök i juni. Precis när Jämtland började blomstra. Glösa ligger vid Alsen, ett par mil från Östersund och det bördiga landskapet är Jämtland när det är som vackrast. Fjällen i fonden, ängarna och åkermarkerna.

Vi tog med en rejäl fikasäck och satt en lång stund vid hällristningarna. En dag som var lika fin som den var enkel. Vill du läsa hela inlägget finns det här. 

Dagstur till Storkvällshögen

En ambition jag hade var att få med hela familjen ut på fjället. Att upptäcka det område vi har vid vår stuga. Alla gamla leder och toppar vi bara sett på karta. En dagstur är ett bra sätt att göra vandringen lite enklare. Det behövs inte så mycket mer än fika i ryggsäcken och lite förstärkningsplagg om vädret vände. Stor-kvällshögen var en sådan topp jag sett på karta och på håll under några av våra skid-och cykelturer. Ett av områdets högsta toppar.

I juli gjorde vi en topptur på det fjället. Med hjälp av Calazoz kartapp i telefonen tog vi oss dit via en gammal och bortglömd led från Klövsjöhållet. En rejäl vandring upp via en gammal buföringsstig och en makalöst fin utsikt på toppen. Det blev en av de finaste utflykterna vi gjorde tillsammans under sommaren. Vill du läsa det inlägget och få en turbeskrivning dit finns det här!

När jag tittar tillbaka i bloggens arkiv är det med en fin känsla i magen. Vi har verkligen hittat på så många saker sedan första veckan av 2017. Allt från att äta ute till att åka långfärdsskridskor och gjort dagsturer. Det är inte slut på 2017 ännu och Hasse har lovat att överraska med ett litet äventyr i veckan.

Nästa år då? Det ska jag återkomma till lite senare!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: