• Home
  • /
  • Vardagligt
  • /
  • #52vardagsäventyr – Kaffe kokt på björkved i ett vindskydd

#52vardagsäventyr – Kaffe kokt på björkved i ett vindskydd

Vi gör annat än att bara åker skidor under den här semesterveckan. Passar på att äta långfrukost i soffan till radion i bakgrunden. Vi vilar på eftermiddagen. Jag stickar strumpor och passar på att läsa i kapp saker som jag inte hunnit. Vi försöker också vara ute. Som i går när vi försökte ta upp på fjället för att koka kvällskaffe. En favorit i repris på vardagsäventyren.

Nu var vädret inte med oss. Det snöar stora mängder här i Storhogna och det verkar inte finnas någon ände på hur mycket snö det ska komma. Härligt förstås men lite omständigt om man vill vara utomhus utan skidor. I går kväll blåste det dessutom. Så där retfullt flurigt.

Fjällbastun som skymtar där i bakgrunden.

Vi insåg när vi kom up till högfjällshotellet på Storhogna att vi inte skulle kunna gå längs med vesselleden mot Samevistet. Det hade kommit för mycket snö under kvällen. Vindens kyleffekt skulle också bli lite för kall uppe på kalfjället.

I stället pulsade vi upp till vindskyddet som vi suttit i många gånger när vädret inte varit med oss. Vi skrattade lite åt att vi inte har sådan tur med våra fjälläventyr. Ska vi se på stjärnor är det molnigt, se på soluppgång får vi dimma och ska vi cykla fatbike sjunker vi bara igenom. Vi sa att vi kanske ska titta lite mer på väderleksrapporterna och vara lite mindre spontana. Å andra sidan blir det i bland bra ändå.

Som i går. Vindskyddet fungerade lika bra och kaffet blev lika gott kokt på björkved i grilltunnan som på liten eld på fjället. Medan snön yrde omkring oss värmde vi oss över elden och såg ut över en slumrande skidort som växer för varje år. På gott och ont.

Vi pratade om att göra tältnätter utomhus i vinter men att vi skulle spara det framåt vårvintern när vädret är mer stabilt. Men den snömängd vi har nu kommer vintern att ligga kvar länge och tid finns!

Hursom blev det en fin torsdagskväll utomhus. 

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: