#52vardagsäventyr -stigvisning och brunch

Det har varit en vecka full av saker att göra. Så som det är i bland. Jobb, vardagslivet och träningen, cykling med cykelbutiken och ett 30 års-kalas på lördagskvällen. Vi har inte hunnit stanna upp riktigt. Inte umgåtts med vänner eller med varandra. Därför var det fint att ha en söndag inplanerat med två goda vänner. En söndagsförmiddag för att få chansen att visa vad Torvalla bjuder på i stigväg, prata lite framtidsplaner och äta lunch tillsammans. En förmiddag med guldkant i en vecka som rann i väg. Det är cykling förvisso men det är också ett vardagsäventyr.

Vi klev upp lite tidigare och förberedde. Jag och Cecilia åkte upp till affären för att handla lunch medan Hasse drog några drag med dammsugaren och diskade. Strax efter 11 möttes vi upp utanför oss för att cykla i runt 90 minuter. Vi skulle ta delar av de stigar som jag visade förra helgen under vår Happymuminride. 

Lördagens sommarvärme hade övergått till lite mer höstkänsla med lite blåst. Men som oftast är det vindstilla i skogen. Vi rullade i lugnt tempo på de allra finaste Lillsjöstigar och letade oss vidare mot Torvalla och den numer sk Mumindalen. Det på grund av ett par stigar som fick namn efter sagofigurerna.

Det blev några förtjusta rop och riktigt fin stigcykling. I ett skönt tempo utan krav på fart. Cecilia satte några tekniska klurigheter hon övat på och vi susade genom BMX-banan med de små hoppen och de doserade kurvorna.

Efter en och en halv timme vände vi tillbaka mot stan och Ringvägen. Dukade upp en rejäl brunch och pratade en lång stund om lite planer vi har höst om allt klaffar. Nöjda och skönt trötta i kroppen efter fin cykling.

Foto: Cecilia Nordgren

Erika gillade stigarna så pass mycket att hon ville tillbaka. Det fina är att vi har dem så nära våra arbetsplatser att vi kan cykla dem på en lunchrast. Vilket vi också ska göra när tid finns. Det blev så fint i sin enkelhet i söndags.  En energiboost, mycket friskluft och det roliga i att kunna visa något som man själv tycker så mycket om. Som ett par stigar!

I veckan tänkte jag sammanställa era vardagsäventyr, de som det har bloggats om och de som ni har postat på Instagram. Fortsätt att dela med er, jag blir glad av att få del av vad ni gör och ni ger inspiration till andra. Nu stundar ju en sommar och det är lite lättare att ta sig ut. Jag har själv planerat att prova på lite nya saker de kommande veckorna. En av dem är små utmaningar som kommer att kräva lite mod och tålamod!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: