• Home
  • /
  • Vardagligt
  • /
  • Allt skit på Facebook – bisarr frukt och min edition

Allt skit på Facebook – bisarr frukt och min edition

I bland blir jag bara så matt när jag kollar igenom min Facebookfeed. Framförallt när det handlar om riktad reklam baserat på mina intressen eller vad nu Facebook bestämmer sig för att riktad reklam till mig är. Eller för att jag är kvinna. Bindor, fluffiga sjalar, match making och Viagra (?!). I detta fall beror det nog helt och hållet på mitt kön.
Facebook bestämmer att jag som kvinna vill tappa 12 kg med hjälp av en bisarr frukt som dödar fettproduktionen på stående fot. Jag får väldigt mycket bantningsreklam i min feed och mejl från olika företag som erbjuder pulverlösningar för viktminskning. Troligen för att jag är kvinna eftersom kvinnor vill banta eller vill någon påtala något som jag missat? Men åter till den där bisarra frukten.

Kvinnan på bilden har troligen inget med texten att göra. Det brukar inte vara så.

ÅÅÅ jisses alltså tänker jag. Vilken frukt kan det vara? Äpplen? Nej de är inte bisarra, bananer? Någon konstig exotisk lurvig rund sak? Nej då det handlar om en grön kaffeböna. Nu vet ni det. Jag undrar om man ska mala den där bönan och dricka kaffe på den.

Nä men jag tänkte lite mer så här när det kommer till riktad reklam….

Pixlad och klart! Såg gör man visst om man inte har ett sponsavtal med chockladjätten.
 Kvinnan på bilden har med bilden att göra.

”Cyklistens liv. Hur hon håller sig glad och vid liv efter långa träningspass. Hon tog sig hem hela 9 km efter superchokladen. Hur den bisarra bullen imponerade på familjen och ett gäng följare på sociala medier.”

Eh..får väl skylla detta inlägg på att det är fredag, arbetsmoralen låg och jag längtar efter att få stämpla ut. Trevlig helg till er i alla fall. Skit i gröna kaffebönor och käka en bulle i helgen. Garanterat mycket roligare!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: