Äntligen stughelg

Vi har inte varit i Storhogna sedan min sisa semestervecka i augusti. Då var träden fortfarande sommargröna och blåbären mogna att plocka. Nu har veckorna gått och vi har inte haft tid till stughelg förens nu. Nu när hösten precis kommit i gång och snart över tyvärr. För det går fort med färgerna i fjällen.

Jag passade på att sitta en stund utanför stugan. Bara andas lite och titta. Detta är rött i blåbärsriset på tomten och solen stod lågt bland tallarna redan vid halvsjutiden. Cissi gjorde mig sällskap medan vi väntade på Claes och Erika.

Vi ska till Röros i morgon. För att cykla den fina turen vi gjorde den där sista semesterveckan i augusti. Fina Rörbäcksnässtigar i Møllmannsdalen och lika fin fjällcykling på Skåkåsfjället. Det kommer med all säkerhet bli en riktigt fin dag i morgon som kommer att avslutas med den där goda räkmackan på Tryggstads bakeri i gamla delen av Röros.

Vad jag har längtat efter stugan. Efter att få bara vara här och varva ned. Få lite höst på riktigt. Nästa helg kan vara den sista med alla färger och vi har planer på uteäventyr för att få koppla av och koppla ned en helg.

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: