Åre Höstmarknad i bildform

I fredags åkte jag och Cecilia upp till Åre. Det var hennes förslag att göra något tillsammans bara vi två. Det som händer allt mer sällan nu. Hon har sitt liv i allt större utsträckning och ofta krockar jobb och skola. På helgerna har hon fullt upp precis som jag. Därför tar jag tillvara på de stunderna vi får tillsammans.

Åre Höstmarknad var nytt för Cecilia och jag själv har inte varit där på något år och var lite nyfiken att åka upp.  Den brukar vara stor och trevlig och att göra något annat än att bara vara hemma i stan var välkommet. Vi hade inga större planer mer än strosa omkring en stund och äta lunch tillsammans.

Åre välkomnade oss med vita puderströdda toppar och snöblandat regn nere i byn. Grått och vackert på samma sätt och en fin känsla av att vintern kommer med stormsteg. Åre välkomnade också med mer folk än en vanlig förmiddag hemma i stan och jag får alltid känslan av att befinna mig i storstan när jag åker 10 mil norröver. En underlig känsla.

Vi gjorde oss ingen brådska. Gick gata upp och ned och tittade på armband och besökte de större utförsäljningarna av friluftskläder. Just höstmarknaden brukar vara ett ypperligt tillfälle att fynda kläder till riktigt bra pris. Jag insåg snabbt att jag inte kunde prova jackor eller tröjor med ett gips som var i vägen även jag gärna hade investerat i en ny skaljacka.

Omvartannat sken solen upp för att sedan gå i moln. Nästan aprilväder i september. När vi kände oss nöjda på folkvimmel, kolbulledoft och matos från alla de stånd runt omkring oss bestämde vi oss för att åka till Mörsil för att äta lunch. Ingen av oss hade tidigare besökt Kretsloppshuset men det har legat på bucketlist:en länge.

Vi satt en lång stund i deras fina inneträdgård och pratade. Om allt det som vi inte hinner annars. Båda rörande överens om att Kretsloppshuset var en bättre ide än lunch från något stånd på marknaden. Lika överens om att äta här flera gånger och frågade oss själva varför inte besökt Kretskloppshuset tidigare. Men det är sällan jag svänger av E14 och åker i Mörsil. Passerar bara. Nästa sommar cyklar vi hit sa vi i mun på varandra innan vi åkte tillbaka till stan.

Tänk ändå vad små utflykter kan göra mycket för ens välbefinnande. Bara att få byta miljö en stund, tillbringa en dag men sin dotter på tu man hand. Det är små stunder som är värdefulla i en annars rätt fullspäckad vardag och sådana här stunder ska vi göra mer av!

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Carina

  oktober 8, 2018 at 08:24

  Härliga bilder från ”mitt” Åre. Jag bodde där med min familj när barnen var små men flyttade tillbaka söderöver 2001. Har inte varit i Åre sedan 2011. Så roligt att se dina fina bilder.
  Ha en fin måndag
  /Carina

  Svara
  • Helena

   oktober 23, 2018 at 22:26

   Tack så mycket Carina! Jag är så sällan där fast jag egentligen inte bor så långt ifrån. Men vi åker mest åt andra hållet, mot Vemdalen.

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: