• Home
  • /
  • Vardagligt
  • /
  • Årets första dagar bjöd på snö och fin skidåkning

Årets första dagar bjöd på snö och fin skidåkning

Det har snöat sedan i går. Under natten kom det nästan två decimeter nysnö och fortfarande singlar det fina små flingor. Det är inget snökaos här, inte som jag läser att det är över Sverige med strömavbrott och trafikproblem. I stället en vanlig vinterdag i januari och snödjupet ligger på runt 70 cm om man får tro Skistars mätningar.

Jag har tagit sovmorgon, pulsat till soprummet med plogbilen strax bakom och tittat på Stinas fina etappseger i Tour de Ski. Hasse har bränt in vår alldeles nya muurikkapanna och det planeras en middag uppe på Katrinatoppen i slutet av veckan.

Jag har ömma skidåkningsmuskler och magen värker av träningsvärk efter en omgång stugfys med 200 repetioner med enbart kroppsvikten. Vi har haft 4 riktigt bra skiddagar. Nyårsdagen med sina intervaller som tog mer på överkroppen än jag trott. Vi tog ett återhämtningspass på skateskidorna kvällen efter. 15 km med pannlampa i 10 minusgrader. Hasse provade sin ryggsäck som han tänker åka Nattvasan med. Det blir något speciellt att få starta på kvällen och åka genom natten tillsammans. När mörkret faller blir det lite jobbigare mentalt och kilometernarna känns lite längre. Men jag tror vi kommer att göra det bra. Vi är ett bra team i träningssammanhang.

I går åkte vi klassiskt på Vemdalsskalet. Trots att det snöade friskt var spåren bra tack vare alla som snurrade runt. Jag hade en fin känsla och kunde tugga bra på uppför i diagonalen. Vi siktade in oss på att åka runt 2 mil men passet fick ett abrupt slut när jag i en utförslöpa bedömde en kurva fel och ramlade. För andra gången på två år gick bindningen sönder. Jag fick jogga tillbaka via skidspåren och stugområdet närmast skidsystemet innan Hasse plockade upp mig. Hemma hittade jag en hel bindning som blev över efter fjolårets trasiga bindning. Jag hade köpt ett nytt par men inte trott att jag skulle behöva få användning för den andra.

Vi ska åka ett pass skidor även i dag. Det blir många pass men helt enligt plan. Än är inte den lediga veckan över. Jag passar på att verkligen vara ledig, inte ägna jobbet en tanke och bara låta timmarna gå. En skön stuglunk. Jag längtar efter Cissi som kommer med bussen på förmiddagen i morgon. Hon ser framemot skidåkning och stughäng.

Och slutligen, vad roligt med all positiv feedback på #52vardagsäventyr. Jag väntar spänt på första Instagrambilden från någon av er!

 

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: