Äventyrskalendern

För ett tag sedan läste jag Sara Rönnes inlägg Adventskalendern från maj till juli. Ett inlägg som gav ett sånt skönt pepp i kroppen. Att planera framåt, visualisera sina drömmar om roliga saker att göra. Sätta små ramar att utgå i från men kanske inte alltid följa till punkt och pricka. För det fina är att det kan ändras och göra om allt efter humör. Sara skrev en skön grej, inte bara att hon ska stigcykla i Idre utan också att skriva analogt. Det är nog en 80-tals grej, min egen kalender är också punktad med blyertspenna på papper.


-framförallt ser jag fram emot att cykla stig på Idre Fjäll vilket är inplanerat med blyerts (förstår man fortfarande vad det innebär idag eller är det ett tecken på att jag är 80-talist?).

Hennes inlägg fick mig att vilja skriva ett eget, digitalt här. Så att jag kan gå tillbaka sedan och se hur det blir någon gång framåt senhösten.

April

Den här månaden, den som är den första riktiga vårmånaden. Jag har inte så mycket planerat men mycket som jag vill göra. Det som jag skrev i ett tidigare om i april vill jag. Men till helgen väntar fatbike med vänner på fjället. Kolbullepanna med enligt Erika och jag håller alla tummarna jag har för hårda skoterspår och mindre vind än det varit de senaste helgerna vi varit i stugan.

Jag skulle också vilja gå på tur. Men tiden räcker kanske inte till riktigt om jag ska vara ärlig. Vi är ju redan en bit in i april.

Maj

Maj är mellanmånad för stuglivet. När april har passerat är vårvintern över och vi tillbringar mer tid hemma i stan. Dels för att fjället är svårare att nå när snösmältningen kommit i gång. Nå för de aktiviteter vi vill göra. Och dels för att stigcyklingen hemma tar fart i maj. Den som både jag och Hasse längtat efter.

I maj skulle jag vilja åka ned till Rättvik. För att hälsa på svärfar, grilla och utforska ännu mer av Rättviks stigar.

Jag vill också göra utflykter här hemmavid. Nära vardagsäventyr med kameran i handen och kaffetermosen i ryggsäcken. Det var så längesedan jag tog mig den tiden.

Tomglo, eller bara sitta och titta. En varm sommarkväll. Det är något som står i min kalender.

Juni

Juni är första riktiga sommarmånaden. Kvällarna är ljusa och jag får svårt att sova. För jag vill så gärna ta tillvara på all den tid jag kan när försommaren äntligen kommit.

Hemma väntar midnattscyklingen. En tradition som återkommer för fjärde året i år. Vi samlas sent på kvällen och cyklar in natten och gryningen som bara passerar på ett par minuter. Det är magiskt på riktigt.

Juni blir också stugtid. I år förhoppningsvis löprundor på fjället i sällskap av ljungpipare. Det är barnkammare i fågelvärlden som Hasse brukar säga.

Det är också tid för att var ute mer, att äta frukosten utomhus och cykla långa turer på grusvägar runt stugan och göra de första turerna på fjället. Jag hoppas också att vi tar oss till Rörös redan under juni.

Jag vill hänga mycket på berget här i stan för att lära mig allt om utförskörning. Lära mig hoppa, ta drops och fixa kluriga svängar. Ta fram lekfullheten i cyklingen, den som driver mig framåt. Som utvecklar mig.

Jag vill vara ute med kameran i sommar, med Hasse på fjället.

Juli

Mitten av sommaren och jag börjar räkna ned till semester. Till långa dagar i stugan och små saker att fylla dagarna med. Som att klappa får på cykelrundan.

Som att besöka Sonfjällets nationalpark igen eller hitta alla fem vattenfall som vi påbörjade för några år sedan. Vi har ett kvar nämligen. Jag vill springa till Sandviksdalen och hem igen.

Jag vill göra korta dagsturer på fjället. Fika i ljungen på fjället och tomglo. Ni vet bara titta och inte tänka. Låta tiden gå. Jag vill köra alla knepiga och tuffa utförskörningar runt stugan på endurocykeln och känna att jag hanterar dem mycket bättre. Känna att jag utvecklats mycket under sommaren.

Jag hoppas vi kommer till Rörbäcksnäs och Idre igen under sommaren. Kanske inte under juli men väl i augusti.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: