Bloggsvepet

img_7049

Det är fars dag i dag. Den 13 november och vi har full vinter i Storhogna. Vinter har dominerat mitt flöde på Facebook den här veckan. Jag tänker närmast på det snökaos som drabbade Stockholm och alla arga statusuppdateringar kring dålig snöröjning. Kan förstå att det inte är det lättaste att hinna med att snöröja precis överallt samtidigt som vintern sällan är en överaskning även om den kom tidigt och med besked. Nåväl det är mildare väder på ingång även här uppe vilket jag inte riktigt gillar. Jag hoppas all snö inte smälter bort och låter veckans bloggsvepet bild vara vintrig och med lite annan logga. Det blev bra så vi kör på den här loggan hädanefter!

Så över till veckans svep.

  • Vision board, har du hört talas om det? För mig var namnet nytt och jag har inte så konkret sorterat upp mina mål och drömmar. De finns i huvudet och i bland i en punktlista i ett dokument. Där de lätt glöms bort. Ida Aspviken skrev ett inlägg om att göra en vision board. Att samla tex tidningsurklipp med ord, bilder eller annat som relaterar till dina mål och drömmar och klistra upp dem på ett stort ark. Ungefär så som man gjorde i skolan för att skapa redovisningar eller bara lekte med klister och sax. Men det är ett superbra sätt för att sätta fingret på det man vill uppnå som Ida skrev. In och kika och kanske ägna en kväll i veckan till att göra din egen vision board.
  • Har du svårt att ta dig ut och träna nu när det både är kallt och mörkt? Mari som driver bloggen doitforyouself skrev ett peppande inlägg som kanske gör det lite lättare att komma ut. Med handfasta tips!
  • På temat att träna när det är kallt och när det kommer till cykling läste jag två bra artiklar på Bicycling. Dels proffsens tips för du ska klara kylan och att det faktiskt kan medföra lite bekymmer kring sittställning på cykeln vintertid när man går över till tex vinterskor. Det sistnämnda hade jag inte riktigt reflekterat över mer än att jag känner att jag inte riktigt sitter som jag ska. Det har även diskuterats flitigt i Fatbikegruppen på Facebook kring knäsmärtor och kanske kan det vara så enkelt att man behöver justera sin sittställning eller vevarmslängd (vilket visserligen är lite krångligare)
  • Även om jag inte riktigt tycker att det är dags för juliga inlägg ännu så vill jag tipsa om Sara Rönnes musli. En ätbar julklapp som hon beskrev den. Som alltid tar Sara fina bilder. Tänk att musli kan vara så vackert. Lika vackert kan chokladmousse med pepparkakssmak vara om man kikar in hos Linneas skafferi. Två juliga recept redan i mitten av november.
  • Jag har följt Anna Haag och Emil Jönssons blogg under många år. De skriver jordnära och det finns mycket klokhet i Anna. Som läsare får man följa med lite bakom elitcirkusen vilket jag tycker är spännande. Nu har deras hemsida och blogg fått en rejäl makeover och är riktigt snygg! Innehållet är lika bra som alltid och i det senaste inlägget ger Anna en liten update från deras läger i Bruksvallarna. Fina bilder med mycket skidlängtan. Snart drar det i gång, det som förhöjer helgmornarna i stugan, vinterstudio och världscupen i skidor.
  • Veckans instagramtips blir _tamarapeterson. Ett konto som Hasse följt länge och strött lovord över. Hon lägger ut fantastiskt fina bilder från New York. Bilder på husfasader och vägar. Sådana där bilder som ger mig en stor längtan att besöka staden och strosa omkring i kvarteren på bilderna!

    screen-shot-2016-11-13-at-15-53-58

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

8 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: