Bloggsvepet

img_7049

Andra advent har vi i dag. Förhoppningsvis har ni inte stressat er igenom första veckan av december. Det är långt kvar till jul och varför inte göra december till en lite lugnare månad? Försöka att njuta av allt i stället för att ta motorvägen till julafton och allt som ska vara klappat och klart då? Det märktes att vi gick in i december. Många passade på att skriva inlägg om sina förväntningar p den här månaden, om att det just var första december och bucketlits. Jag sammanfattade november och tänkte skriva något om december men jag insåg att jag inte hade så stora förväntningar på månaden bortsett från det jag inledde inlägget med. Att inte stressa, att försöka njuta och så ta tillvara på dagarna. Framförallt dagarna när jag har tillgång till dagsljus. Kanske försöka att få till några lunchpromenader?

Över till veckans svep i bloggvärlden;

  • Martin Söderlund som driver bloggen Bra cykling tipsade i veckan om ett bra skydd för mobiler som han köpt. pOcpac som är ett skydd som även är tryckkänsligt. Vilket inte alla skydd är. Hur många gånger har jag inte suttit på tex trainen och försökt trycka mig igenom platsen på sportarmbandet för att byta låt. Alldeles för många gånger. Eller alla 2 liters platspåsar som jag stoppar min telefon i som inte alltid håller tätt. Det här verkade riktigt bra!
  • Henrik Öijer tipsade i fredags om The Winter Ride Adventure- för varenda unge. Ett projekt hans tjej Linda Tufvesson ska ta sig an och cykla från Skåne till Dalarna i syfte att samla in pengar till Unicef. Kanonbra initiativ! Hennes insamlingssida finner du här och du kan följa hennes cykling via hennes Instagram också.
  • Annika Larsen skrev ett fint inlägg i veckan om 20 saker som hon är tacksam över. Att stanna upp och reflektera i vardagen och klappa sig själv på axeln är inte dumt. Att komma på 20 saker (för det gör man om man provar) är bra för självförtroendet. Hon skriver om små saker som kanske tas för givet. In och läs och skriv ned din egen lista. Sätt upp den kylskåpet sedan!
  • Slow blogging, har ni hört talas om begreppet? Jag hade inte gjort det fören jag läste Sandra Hjorts inlägg. Om att posta inlägg lite mer sällan, fokusera på innehåll som håller längre och lägga i från sig press på att uppdatera kanske flera gånger om dagen. Nu tycker jag inte att de bloggar jag följer som ändå uppdaterar ofta har mindre bra innehåll, många lyckas fint med att posta ofta och med stor kvalité. Sandra skriver att hon gjort som alla andra, postat flitigt för att hennes favoritbloggare gjort det och det passade henne bra. Samtidigt som hon varit rädd att ta den andra vägen, att posta mer sällan och rädd för att något skulle förlorat då. Jag själv postar i regel ett inlägg om dagen. I bland har jag så mycket mer som vill ur fingrar och huvud men tiden räcker inte till. Visst skulle jag kunna posta mer sällan vilket händer i perioder. I vilket fall som helst en intressant tanke med slow blogging och säkert något som kommer att bli ännu mer känt.
  • Veckans mattips och så här i adventstider ramlade jag över en julgröt med smak av pepparkakor. Hur gott lät inte det? Inlägget är visserligen från 2015 men det gör inget. Receptet hittar ni hos bloggen Under vårt tak. En annan gröt som jag hittade recept på och som jag ätit många gånger sedan dess är havregynsgröten som Anna Haag tipsade om för någon vecka sedan. Jag som har lite svårt när det blir för mycket kanel halverade bara mängden. Supergott!
  • Veckans Instagramtips blir Mia Borghild som bor och pluggar i Östersund.  En tjej som verkligen inspirerar till träning genom sitt konto. Allra bäst gillar jag hennes hemmaträningsfilmer i snabbspoletempo. Där uppvärmningen sker med ”valfria galna rörelser till din favoritlåt”. screen-shot-2016-12-04-at-11-57-29
1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: