Bloggsvepet

img_7049

Tredje advent och 2 veckor kvar till jul. Jag försöker att leva lite efter det jag skrev i förra Bloggsvepet; att inte dras med i stressen och försöka att njuta av tiden fram till jul. Kanske lite för lugnt eftersom jag inte ägnat en tanke åt julklappsinköp vilket med all säkerhet kommer att innebära att jag runt den 22-23 kommer att trängas på stan för att få till det. Något som jag tänkt att göra och verkligen njuta av men som jag inte fått till är den adventskalenderuppmaning som Katrin skrev om inför första advent. Första söndagen kom blåsten i vägen, förra söndagen tog vi i alla fall en mysig fika på Vemdalsskalet men det blev ingen bild. Den här söndagen rann i väg. Men kanske har ni gjort ett litet äventyr varje söndag?

 • För att knyta an till den sista meningen citerar jag Sara Rönne i dag.

  Det är solen en bit upp som gör det värt att ta sig utanför huset trots att världen där utanför ser alldeles för tråkig. Risken finns att man går miste om något alldeles särskilt.

  Citatet kommer från hennes korta inlägg men med så otroligt fina Halo-bilder. Blogginlägg behöver inte alltid vara långa för att träffa rätt och skapa eftertanke. Det är svårt i bland att ta sig ut när det inte är så vintervackert, svårt att hitta de små äventyren som Katrin uppmanade till. Sista advent, då ska jag leta upp ett oavsett väder. Katrins kalender hittar du här!

 • Veckans inlägg med mest känsla var utan tvekan Hasses hyllning till Fatbikes. Han sätter fingret på något riktigt bra, ”det är ingen cykel, det är en upplevelse”. Jag kan inte annat än att hålla med och drömmer vidare om en egen tjock cykel.
 • Nättroll är sällan särskilt roliga. Ni vet de där som skitar ned forum med elaka kommentarer, som enbart vill provocera och som i bland dyker upp i bloggarnas kommentarsfält. Jag är förskonad från sådant här på bloggen även om det för något år sedan dök upp lite elakheter. Det är inte roligt för de som drabbas. Även om man vet att man inte ska ta saker personligt är det inte så lätt att inte göra det. Det är beklämmande hur man i skydd av en skärm kan bete sig illa, slänga ur sig saker utan att tänka. Ida Aspviken skrev i veckan ett öppet brev till den människa som under en längre period skrivit onödiga kommentarer. Man ska inte behöva försvara sig eller förklara men Idas inlägg är bra. Det visar på hur lite hon bryr sig. Att det inte får den effekt som den bakom orden vill.
 • Skönaste vloggen bjöd Anna Jansson på i dag! Tvätta cykel är sällan roligt men om man kör lite julmusik och gör det i tomtekläder blir det genast trevligare! Jag önskar jag kunde vara lite mer noggrann att tvätta mina cyklar.
 • December är adventskalendernas månad och jag har ju tidigare skrivit att jag gillar de som gör de lite mer annorlunda än att bara tävla ut saker. Som på Linas Träningsblogg där träningspass och tränings. Lucka 9 innehöll 10 bra övningar för kroppens baksida. Den som faktiskt kan vara svårt att komma i  håg i bland men så viktigt att träna för balansen i muskulaturen. Om du klickar dig bakåt i hennes kalender hittar du fler bra övningstips!
 • Veckans Instagramtips är Murad Osman. Hans konto är lite annorlunda, lite utanför det som jag egentligen följer men det griper liksom tag på något sätt. Lite väl redigerade bilder men som ändå är galet vackra. Jag gillar den röda tråden med kvinnan som leder någon i bilden.
  screen-shot-2016-12-11-at-19-45-07
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

8 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: