bloggsvepet

Bloggsvepet

bloggsvepet

Förra söndagen samlade jag ett par intressanta saker från veckan som gått i bloggvärlden. Jag har tänkt att låta det bli ett återkommande tema på söndagarna under hösten och framåt vintern. Som jag skrev då kan det dyka upp intressanta saker från andra sociala medier. Vilket det gör den här veckan. Det kommer lite längre ned.

  • Jag tänkte börja med ett inlägg från Sara Borg som skrev hur hon får inte lite extra vardagsrörelse hemma. Så enkelt och smart att det är värt att dela! Hon jobbar en del hemma och har kettlebells i sitt arbetsrum. Dessa använder hon lite då och nu under dagen. Hon ger några tips i sitt inlägg på hur du kan använda dem i vardagen!
  • Nätverket Bloggar om Hälsa som jag är stolt över att få vara en del av fyller 1 år! Tiden har gått fort och jag har fått ta del av många intressanta inlägg under året som gått. Fått ”kollegor” att bolla saker med. Att blogga är annars en rätt ensam historia. Emma Hällbacka som grundade nätverket skrev en jubileumsartikel. På tal om artikel och något jag glömt att berätta så skrev jag under veckan just en sådan på vår hemsida. Om cykel förstås och hur man kan hålla lusten till cyklingen levande under vintern. Det kommer att komma ut artiklar regelbundet på hemsidan så håll lite koll!
  • På bloggen Oseedat kom ett intressant ämne upp i veckan om hur mens påverkar påverkar idrottare. Ett ämne som det inte pratas om så mycket. Fotbollsstjärnan Lotta Schelin intervjuades och menade på att ; ”mens är en ickefråga inom idrottsvärlden, men nu ska den upp på bordet”.  Jag tror att vi är många som upplever att prestationen förändras dagarna innan, under efter mens. Jag har själv ett inlägg i ukastmappen jag började skriva för något år sedan på ämnet men inte sytt i hop och publicerat. Vilka samband jag upplevt. Tidigare under sommaren har bland annat Jessica Clarén och Elna Dahlstrand skrivit om ämnet utifrån två olika perspektiv. Väl värt att läsa det med. Vi får se om jag skriver klart mitt inlägg eller om allt redan är sagt.
  • Shahrzad Kiavash tjejen som började med triathlon bara för något år sedan, var rädd för vatten, gillade inte löpning eller cykling står nu på start i ParaOS i Rio. Hon som har amputerat båda underbenen. En inspirerande kvinna som visar att inget är omöjligt. Hon släppte alldeles nyss sin egen kollektion via Craft, Iammyownsuperhero, supersnygga cykelkläder! Är du intresserad av att höra hennes berättelse vill jag tipsa om en podd, visserligen ett år gammal men väl värd att lyssna på. Anna Jansson träffade henne i april i år och ett skrev ett inspirerande inlägg om det. Läsvärt även det!
  • Till sist ett instagramtips. Gillar du träd? Då ska du ägna en stund åt det här kontot. Makalöst vackra bilder på enbart träd från fotografer världen över! Jag har suttit en lång stund och njutit.screen-shot-2016-09-11-at-12-01-40

 

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

9 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: