Bloggsvepet

Den här veckan har gått i trötthetens tecken. Jag har inte fått till någon vettig träning bortsett från onsdagens cykelintervaller och två skidpass nu i helgen. Så kan det vara i bland och kroppen är duktig på att säga till när det är dags att vila. Min feed har fyllts med inlägg från de andra som var i Åre förra helgen. Det har varit roligt att läsa andras beskrivningar av det man själv varit med om. Ungefär som att läsa andras racereports efter lopp. Jag har länkat till många av de som var med i Åre under veckans inlägg. Så de hoppar vi över i veckans Bloggsvep.

  • Jag läste en mycket intressant tidningsartikel från SVD häromdagen. Om att vi behöver en ny sorts personlig tränare. För dem som är äldre och som ofta har ont någonstans eller för dem som inte kommit i gång med träningen. Erika skrev om det här i sin blogg under veckan. Om att hon är den nya tidens tränare. Hon har en gedigen utbildning i ryggsäcken men kan känna en frustration över att fitnesshetsen slog ned mitt i hennes utbildning, den som inte uppmanar till hälsa på ett bra sätt. Intressant och ett viktigt ämne tycker jag. För de som redan tränar hårt kan det här, det är den andra gruppen, av de som inte kommit i gång, svåra äldre som behöver träning för ett hållbart liv.
  • Veckans mattips blir faktiskt ett recept på kolbullar! Det är hämtat hos Hasse. Kolbullar är något av det allra godaste som finns och inte på enda punkt särskilt hälsosamt om man nu tänker så. Men det gör liksom ingenting, det ger massor av energi att tex ta sig hem över fjället på snöskor. Har du möjlighet att prova det ska du göra det. Därmed basta!
  • Vad är du bäst på? Jag är bäst på att cykla, i mitt liv. Erika som bloggar på Outside är bäst på att åka skidor, i sitt liv. Hennes inlägg ramlade jag över när jag kände att jag inte riktigt fick till veckans träning och att jag säkert kommer att vara i sämre cykelform till våren. Så där som jag alltid tänker under vintern. Det gav lite pepp
  • Det har väl inte undgått någon att det blev en folkstorm kring Jerringpriset i år? Att en ryttare vann vilket upprörde så otroligt många människor. Jag blir trött. Lika trött som när efter melodifestivalen när alla tycker att fel låt vann. Det är ju trots allt ett pris som röstas fram vilket ju innebär att folket har röstat fram en vinnare. Nu blev det Peder och till en sport som inte är så stor. Bra tycker jag även om mitt cykelhjärta såklart hejade på Rissveds. Åsa Ericson skrev ett riktigt bra inlägg om det här!
  • Veckans Instagramtips är ett riktigt cykligt konto. Martin, min cykelvän tar enormt fina mtb-bilder med Östersund som arena. Martin är mountinbike, väldigt mycket mountuanbike!

 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: