Bloggsvepet

Har ni haft en fin vecka? Förhoppningsvis klarat er i från förkylningar och influensa. jag har återvänt till livet och äntligen dragit i gång träningen igen. Den här veckan har jag haft för mycket tid att läsa bloggar från soffhörnet. Vilket resulterat i att jag inte läst så många som jag hade tänkt. Det blir lätt så. När det finns tid blir det liksom inte av. Jag har dock snappat upp att många sammanfattat sitt januari i blogginlägg. Lika många har haft besöksrekord. Det har även jag även om jag inte sammanfattat min statistik offentligt i bloggen och skrivit om det. Det har pekat rakt uppåt och fortsätter att göra det. Det gör mig jätteglad. Att ni är så många som tittar, som återkommer och tar er tid att läsa och kommentera. Jag är själv jättenöjd med de inläggen jag har skrivit under januari och nu i början av februari. Det känns som det bubblar i huvudet av idéer och inlägg som vill ut. Men det var inte mina inlägg som veckans Bloggsvep ska handla om.

  • Träningsplanering och sätt att analysera och logga sin träning tycker jag är jätteintressant. Gillar siffror och sedan dra lärdom av dem. Men jag är inte särskilt bra på att planera min träning. Den har mycket att önska. I veckan läste jag ett intressant inlägg på bloggen Cykeltokig om hur man kan använda TrainingPeaks som analysverktyg och hur han själv gör med sin träning. Är man lite nördig och gillar cykel är inlägget ett tips!
  • Jag fortsätter på temat cykel och tipsar om Singeltrack Magazine härliga artikel om 2016:s 10 bästa WTF-cyklar. Minns själv att jag skrev om 36 tums cyklar för något år sedan. En sådan finns bland annat med här. Singletrack Magazine är för övrigt hur bra som helst för oss som gärna nördar in oss på cykelrelaterade saker och framförallt när det kommer till stigcykling.
  • Det har tipsats om intervaller den här veckan. Bland annat har Sara Borg (som jag läser dagligen) gett sina tips på bra intervaller. Ingen minns en fegis var hennes mantra när hon gjorde sin kompis Emmas intervallupplägg. Ett rätt bra mantra i intervallsammanhang! Ida Aspviken bloggade även hon om intervaller signerat någon annan. Linnéaintervaller som enligt Ida kändes ordentligt. Ett pass som jag själv ska testa!
  • Karin Axelsson bloggade i veckan om det nyöppnade Sats i Åre. Det som ligger på Holliday club och har en grym utsikt. Jag ångrade mig djupt att jag inte själv besökte gymmet när jag hade chansen under Winter Workation men jag blev krasslig. Ville inte utmana ödet. Men jag kunde ju ha gått dit och gjort något lättsamt. Efter att ha sett Karins bilder står ett besök där på att-göra-listan inom en snar framtid!
  • Anna Haag publicerar med jämna mellanrum sina nördtips. Handfasta råd kring skidåkning som är på en nivå som passar alla, inte bara eliten. Hennes inlägg om styrketärning för konditionsidrottare kommer jag att anteckna i från och prova själv. Riktigt intressant och bra!
  • Veckans Instagramtips är cykelrelaterat. (Jag själv längtar cykel så det gör ont i hjärtat). En kille som jag följt länge och som lägger ut så otroligt fina bilder. Övervägande Fatbikes. Ett konto att vila ögonen på helt enkelt.
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

9 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: