Bloggsvepet

Vilken vintervecka Östersund bjöd på! Vi har visserligen inte i närheten av så mycket snö som vi brukar ha den här tiden. Solen och vinterkylan har vi däremot mycket av. Det händer något när ljuset återvänder och Vinterparken öppnar. Folk går ut. Promenerar, åker skridskor eller skidor på isen. Ett muller av små prickar och badhusparken luktar grillrök fram till isen smälter. Det är häftigt!
Till veckan är sportlov för en del, det märktes ganska tydligt i går. Vi undrade först varför det var så många människor i skidspåren och i stugorna runt oss. Nu förstår vi. Några hektiska veckor innan lugnet åter lägger sig.

Så över till veckan svep som av en händelse blev lite cykligt.

 • Malin skrev i veckan ett jättebra inlägg som jag direkt sparade. Om att kunna åka skidor med köldkänsliga händer.  Jag tog till mig mycket av det som hon skrev. Mina händer klarar inte längre lugna pass på skidor utan att jag blir kall. Så där kall att det gör så ont att jag bara vill gråta. 
 • Från fingrar till hår. Katja postade ett inlägg om hur man ska sköta sitt hår som cyklist (eller träningsmänniska). Mycket träning är lika med mycket dusch och för många väldigt mycket hårtvättande. Som för mig. Jag tvättar mitt hår varje dag. Det blir fett annars. Jag vet att det blir en ond spiral, ju mer man tvättar ju mer måste man. Katja hade frågat en kompis som är frisör om råd. Prefekt, tills jag läste punkten om att tvätta håret 1-2 gånger per vecka. Mössa på jobbet? Punkten om torrschampo är intressant. Jag fick en flaska av min dotter när jag fyllde år. Perfekt att ha i träningsväskan menade hon. Jag vet inte bara hur jag ska bete mig när jag använder den. jag har lite att göra och tackar ödmjukast Katja för ett bra inlägg.
 • Vi stannar kvar lite i cyklingen. Elna skrev ett inlägg till dig som ska köpa mtb. Ett suveränt inlägg som tar upp det mesta om det bästa. Skriv ut och spara helt enkelt.
 • En som har förmågan att skriva sådana där feel-goodinlägg är Sara Rönne. Som hennes inlägg om dubbäck på cykeln. En blandning av praktiskt information och en stor dos cykelglädje. Snö och cykel är något speciellt, både för stora och små och det förmedlade hon bra i sitt inlägg.
 • Veckans bästa vlogg går utan tvekan till Anna Jansson. Hon har sammanfattat sina dagar på en ö där hon jobbat med ett fotoprojekt. Hennes film är galet vacker och andas dokumentär.
3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

13 Comments

 • Reach Your Goal

  februari 12, 2017 at 19:18

  Torrschampo är bra grejer! Finns bättre och sämre varianter som alltid. Upptäckte det för 1½ år sen. Gör att jag iaf tvättar håret varannan dag istället för varje (!) men det där med hårtvättandet är svårt. Mitt bästa är när jag färgade mörkare hårbotten och ljusare i topparna, då syns det inte lika tydligt när det är fett haha! 😀
  Reach Your Goal recently posted…Hitta kontakten med dina inre magmusklerMy Profile

  Svara
  • Helena

   februari 12, 2017 at 19:25

   Jag ska prova min flaska torrschampo! Redan i veckan..får liksom ta det när jag tränar lite mindre intensivt.jag svettas ju enormt mycket.

   Svara
 • Anna

  februari 12, 2017 at 22:01

  Torrschampoo är det bästa! Jag använder mitt flitigt och tvättar håret kanske 2 gånger i veckan. Men på Örö så var jag utan hårtvätt en hel vecka, finns ju en anledning till att jag har mössa på mig på varje klipp 😛
  Anna recently posted…VLOGG – Projekt ÖröMy Profile

  Svara
 • Sara Borg

  februari 13, 2017 at 08:11

  Hahaha, jag tvättar håret en gång i veckan. Max. Och ja, det är rätt äckligt men jag är så lat att det går före krånglet/omaket med att tvätta. Mitt sträva krull, jag har liksom massor av tjocka och sträva hårstrån som känns som hästtagel, tar hundra år (okej, liiiiten överdrift) att tvätta och skölja igenom, sedan behövs enorma mängder inpackning eller dyrbalsam för att reda ut det trassel (tänk dreads typ) som blir av schamponeringen. Detta måste sitta i jättelänge för att det ska gå att borsta igenom, och sedan skölja. Den tiden orkar jag bara inte lägga särskilt ofta. Så hårtvätt brukar vanligen ske på söndagar. Sedan jag upptäckte torrschampot förra året så kan jag använda det under veckan och då känns det mycket fräschare än förut. Jag sätter upp mitt hår i en lilla-my-knut när det ser för smutsigt ut för att vara utsläppt, eller inbakad fläta funkar också. Men torrschampo alltså, sååå bra. Jag har från märket sebastian på rekommendation från min frisör och det fungerar bra på min typ av hår i varje fall.
  Sara Borg recently posted…Den här veckan ska jag…My Profile

  Svara
  • Helena

   februari 13, 2017 at 12:51

   Jag har ju så tunt hår som lätt ser skitigt ut, men jag inser ju att mitt ivriga tvättande gör att det blir fett. Har ingen aning vilket märke Cissi köpte till mig, får se hur det fungerar. Är det kasst ska jag kika på det som du har! Operation inte tvätta håret inledd…semester snart? 😉

   Svara
 • Malin

  februari 13, 2017 at 15:02

  Tack för länk!
  Jag var som du tidigare med håret. Tvättade varje dag. Men det var liksom inte hållbart. Går att vänja sig av med, det tar typ sex veckor innan hårbotten vänjer sig. Och det viktiga är att sluta med riktigt uttorkande schampo, för det gör att hårbotten producerar ännu mer fett. Numera tvättar jag håret 1-2 ggr/v. Max. Och det ser inte fett ut. Tror jag bloggat om det, kanske ska uppdatera 🙂 och läsa Katjas inlägg, för säkert är det ca samma tips.
  Malin recently posted…Bloggen fyller fem år!My Profile

  Svara
  • Helena

   februari 13, 2017 at 16:14

   6 veckor…fast å andra sidan kanske det bara är en själv som tycker att det är fett när allt kommer omkring! Ska kika på ditt inlägg 🙂

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: