Bloggsvepet

Vi är faktiskt i slutet av maj nu. Under helgen konstaterade vi att känslan av att nyss åkt skidor och så helt plötsligt blev det vår och försommar. Även om snön ligger i de minst solutsatta lägena i fjällen runt vår stuga är det inte långt kvar tills sommaren. Det går fort när det väl sätter till. Långa knoppande vårar är inte så vanligt här. Vårvinter, ett par dagar av vår sedan sommar. Den riktiga vårvärmen kom till stan i veckan som gick. Lite regn en dag gjorde Östersund grönare och jag tror att björken slagit ut när vi väl kommer hem i kväll. Den här veckan har jag noterat mycket cykel och löpning i mina flöden. Det har varit tävlingar och många fina bilder från soliga turer. Jag har hittat en del bra inlägg också att dela med mig av!

  • Angeliqa bloggade om Kvinnliga äventyrare på Ängsö. Ett fint inlägg! Jag hade önskat att jag kunde varit med vid det eventet men det var långt till Västerås och tiden räcker inte till. Därför är jag extra glad över att få ta del av hennes ilägg och fått läsa en del från andra! Det ger inspiration och mer av uteliv och vandring blir det i sommar även om det blir de små korta dagsturerna häromkring.
  • Jag har följt den 24 åriga australienska tjejen Amanda Coker på Strava under en längre period. Hon har precis avlutat ett årslångt projekt att cykla i hop ett världsrekord i längd. En del i hennes cykling har varit att återhämta sig från en olycka med hjärnskada. Hon har cyklat samma slinga, dag efter dag och i längder som jag inte ens kommer upp i en endaste gång per sommar. 20-40 mil på en dag och sedan göra om det dagen efter och i ett helt år. M a k a l ö s t. Det har spekulerats hurvida det är på riktigt eller inte och Bicyling skrev en artikel om hennes prestation. För det är på riktigt.
  • Börjar det bli tjatigt med racereports? Om så hoppa över det här tipset. Ida Aspviken har sprungit lopp igen, denna gång Göteborgsvarvet och jag har läst hennes inlägg i dag och fått ett sådant löpsug! Nu gillar jag dock inte att springa asfalt men jag måste erkänna att jag nog skulle vilja springa det där varvet någon gång!
  • Elna skrev i veckan ett jättebra inlägg om hur du kan undvika att krascha på lopp. Enkla handfasta tips som är superbra! För det är lätt att vara rädd i sådana sammanhang och det är lätt att det händer saker när det är så många som ska fram samtidigt och göra det fort. In och läs och känn att du fixar nästa lopp du tänker ställa upp i helskinnad!
  • Malins blogg läser jag regelbundet. Det är en sådan skön blandning av friluftsliv och träning och jag får alltid mycket inspiration av att besöka henne. Hennes inlägg Njae…Nytt försök va? gav ett sug efter yoga..igen. Eller kanske att börja utöva det. Så som jag tänkt så många gånger men inte kommit mig för. Tror faktiskt att jag behöver sådant i mitt liv. En rörelseform som inte är tokvsettig och maxpulsig.
  • Det blir ett Instagramtips i den här veckan. Johan Wallgren, en av alla härliga och trevliga människor jag träffat via Happyride Östersund cyklar inte bara bra utan tar riktigt fina bilder. När han har varit med i någon happyride vet man att det dyker upp något snyggt på insta. Så gillar du cykel och lite vardagsliv så följ!
4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: