Bloggsvepet

 

Oktobers sista söndag. Vintertidssöndag med lite ljusare mornar ett tag framöver. I helgen har det var solsken här i Östersund. Jag kommer faktiskt inte i håg när det var det sist. Det har regnat varje dag. Fuktig så att det krypit en in på skinnet. Det blir lerigt och skitigt. Men det vänder förhoppningsvis när första snön kommer. Den som jag sett redan finns i stugan. Dit  jag inte varit på länge nu. Här i stan var det premiär för skidspåren i går. Lagom tills det varmt. Jag har dock inte åkt skidor. De är inte iordningställda ännu och jag väntar på att det ska bli spår i Storhogna. Annars har den veckan rullat på. Ett vardagsäventyr som kommer på måndag. Lite för mycket cykel för att benen ska vara nöjda men det är kul med ny cykel. Fått i gång brödbakandet igen. Så över till svepet

  • Bitte och Mats har köpt en stuga. (Bitte kanske en del av er känner igen, en cykelprofil). De har startat en blogg; Rävbacken – Historien om en fristad, för låta oss som följer få vara med och för att deras egen skull. För att se hur mycket jobb de lägger ned. De delar med sig av både rörligt och skriftligt matriel. Jätteroligt. Tapeterna i näst sista klippet kände jag ett stort ha-begär till. De skulle passa fint i Lillkvista. Jag blir liksom inspirerad av att se vad de gör. Längtar att få göra i ordning saker som jag tänkt så länge.
  • Camilla Lind delade med sig av ett äldre inlägg från hennes blogg arkiv. Ett inlägg om hur det är att träna med hypotyreos. Hon kommer med handfasta råd som har fungerat för henne. Ett läsvärt inlägg!
  • Det här inlägget  Vildmarkskänsla nära Ljungdalen blev för mig nostalgiskt. Bilderna som att tas tillbaka när jag var liten. Vi bodde i Ljungdalen då. Först enbart på alla lov sedan ett par som fastboende. Jag utforskade mycket. Gick ensam, i skogen och i bland mot fjället. Jag saknar det. Saknar miljöerna där och fjällen. Men det var inte bara för bilderna jag lyfter inlägget utan också för texten. Det finns för övrigt många bra bloggar på utsidan!
  • Sara Rönne tog med oss läsare till Rocky mountains. Alltså, bilderna. Jag säger bara det bilderna! Och texten till det. Dit vill jag. Eller kanske bara till någon topp. Långt i från stan.
  • Eftersom jag precis har köpt en ny cykel och bara googlar allt som har fatbikes att göra. Som hur man tätar tjocka däck, hur man får dit fina färgband i fälgen och hur man monterar mudgards. Allt är liksom lite fräsigare just nu. Nyförälskelse kanske man kalla det. När man googlar mycket och tittar i fatbikesrelaterade forum ramlar man över lite saker. Som den här filmen. Gör din egen fatbike så att säga!
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: