Bloggsvepet

Det är mindre än en månad kvar till julafton. Bara en vecka kvar till första advent. Jag ser mest framemot mot en ledig vecka efter nyår. Det är bara lite mer än fyra arbetsveckor kvar. Den veckan kommer att spenderas i stugan. För att åka skidor så många timmar jag bara orkar med. Jag ser faktiskt framemot december. För det sköra rosa decemberljuset på eftermiddagen, för att det brukar vara snö och kanske gör vi en repris på bilden ovan. När vi skejtade in i en magisk soluppgång tillsammans med John. Världen var en palett av rosa och lila toner och glöggen efteråt ljuvlig. December betyder också Global Fatbike Day som går av stapeln över hela världen till helgen. Det blir självklart ett event i Östersund och det tänkte jag återkomma till lite senare i veckan. Nu till veckans svep;

  • På tal om fatbike publicerade Singeltrack magasin (grymt för oss mtb-nödrar, alltid något roligt att läsa om) en länk på Facebook. Tio anledningar till varför man bara behöver en cykel dvs en fatbike. Nu är det ju allltid trevligt med flera cyklar så klart. Jag skulle inte vilja vara utan min fulldämpade sup eller racern men jag cyklar faktiskt helt bara fatbiken nu. I vilket fall som helst listar skribenten riktigt bra anledningar till varför en fatbike är roligt och bra trots att den ser både tung och konstig ut. Det är en annan typ av cykling och kanske allra bäst för hetscyklister som mig ett sätt att ta det lugnt när det är offseason!
  • Jag älskar inlägg som Helenas inlägg ”ett gytter av stigar” Det är helt otroligt att det kan finnas så många stigar, som är så fina, så nära och man inte vet om det. Lyckan när man upptäcker dem är obeskrivlig.  Hon sätter ord på det som är så roligt med att stigfinna och framförallt i sina skogar. När man känner att man skulle vilja snurra runt hur länge som helst och göra om det igen, och igen. Man fotar nästan mer än man cyklar. Ja ni kanske förstår?
  • Det är här är visserligen ett gammalt inlägg men jag lyfter det ändå. Det fina med lunchlöpning signerat Kom igen Johannes. Text och video och att lunchlöpning med all säkerhet gör oss lite bättre men framförallt har man skiten gjord enligt Johannes. Så är det. Jag försöker att lunchträna. Mest för att få dagsljus och så som han få det gjort. Sedan lär jag framstå som kontorets mest hurtiga på gott ont. På tal om lunchträning ska jag ägna några raster åt att köra upp stigarna i Spikbodarna inför helgen. Win-win. Jag får frisk luft, dagsljus och helgens event kommer att köras på vältrampade stigar.
  • I bland ramlar man över foton som liksom tar andan av en. Som dessa tagna av Fjällräven Polars officiella fotograf Niclas Blom. Jösses säger jag. Inlägget innehåller inte bara bilder och utan också en fin presentation av en grym fotograf.
  • Veckans Instagramtips är för dig som gillar cykelsporten och den äldre retro i synnerhet. Ett skönt konto med sköna bilder från förr. Jag gick igenom hela kontot när jag fick det tipsat till mig. Coolt, fränt och cykligt är ontehebackfoot!
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: