Bloggsvepet

Svepet tog julledig. Men försvann inte helt. Det har varit så roligt att skriva bloggsvepet och jag har aktivt fått hitta nya bloggar eller inlägg att läsa. Så vi fortsätter helt enkelt 2018. Som en liten nystart har bloggsvepet-bilden fått en uppfräschning och i samma stil som mina teman i vänsterspalten. Bilden ovan är från lördagens fina skidtur på Storhogna.

Nu är helgerna över och ett nytt år står för dörren. Det märks bland bloggar och sociala medier. Många delar med sig av sina planer för året som kommer och många blickar tillbaka. Det är nystart. Härligt. Veckans svep får bli en blandning av det jag läst och bokmärkt under helgerna till idag.

  • Clara Toll delar med sig av ett löparpass per dag under januari! I dag den åttonde ett sådant där härligt löparpass som hon skriver. Hennes uppvärmning för två tummar upp! Roligt upplägg med ett pass per dag, garanterat hittar du något under månaden som passar eller så är det en bra kickstart för löpträningen på det nya året. (Som jag själv skulle behöva.
  • Sofia Bjursjöös härliga inlägg ”Du vet att du är skidåkare om” fick faktiskt mig att kunna pricka av ett par punkter även om det var längesedan som jag helhjärtat åkte utför. Sådana här du vet-inlägg är jätteroliga. Igenkännande med glimten i ögonen i bland.
  • Wildas inlägg personlig blogglista om 2017 var en fin lista med ett litet annorlunda sätt att sammanfatta ett år som gått. Lite mer på det personliga planet. Sådana här listor gör att man får veta lite mer om personen bakom. Wildas bilder är också vackra! Wilda la listans punkter i slutet av inlägget om man vill ta med sig listan. Jag funderade ett tag och la in dem i utkastmappen. Kanske sammanfattar jag mitt 2017 med hennes punkter, mitt och inte träningens år. Vi får se!
  • Marcus Streijffert förklarar lite närmare vad styrkeintervaller är på cykel i ett riktigt bra inlägg. Hur man ska använda dem och varför de är bra. Han skriver förståeligt och begripligt. Marcus är en av coacherna Guided Hero och duktig på cykel.
  • Malin skrev ett inlägg som jag kände igen mig i lite. ”Vara introvert och tacka nej utan dåligt samvete”. Jag vet inte om jag kan säga att jag introvert men samtidigt inte åt andra hållet heller. I bland är det situationsbundet och jag är social.  Men jag behöver som hon samla kraft efter sociala saker, jag vill vara mycket ensam och har svårt för riktigt stora sociala sammanhang vilket gör att jag ofta tackar nej. Som Malin får jag dåligt samvete men förklarar sällan varför jag tackar nej. I vilket fall som helst så väckte hennes inlägg mycket tankar.
  • I bland halkar jag in på Instagramkonton av en händelse. Som en repost av Edsåsdalen. På ett konto som jag blev helt tagen av. Ett konto med snöulliga granar, massor av snöulliga granar i vackert vinterljus. Fjäll och vinter och nordnorge. Olga Tingstedt mina vänner, hon kan det här med att fota!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: