Bloggsvepet

Ännu en vecka har passerat. Vi närmar oss Vasaloppsveckan med stormsteg. Till helgen är det dags för tjejvasan och Öppet Spår. Sedan är skidfest ändå tills Vasaloppet står på tur på söndagen veckan efter. Vi laddar för Nattvasan den 2 mars och sedan är det säsongsskifte. Det brukar bli så efter Vasaloppet. Mer vårskidåkning, mindre trängsel i spåren och mer cykel här hemma. Vårvintern är intågande och ljuset. Det kanske är det bästa av allt. Ljuset som kommer tillbaka!

Veckans svep;

  • Tyvärr hittar jag inte så ofta blogginlägg som handlar om skidor. Nån kanske har tips på bra längdskidbloggar? I vilket fall som helst var det därför roligt att hitta ett inlägg på Outside Sweden. ”På smala skidor i Värmland” var ett fint inlägg om skidor från Ulrika Larsson som siktar på Halvvasan.
  • Sugen på ett simuppläggsom Johannes lovar är svinskoj? Här finns det. Jag nådde aldrig den punkten att simningen kändes rolig när jag försökte komma i simform inför Klassikern eller den korta period jag tänkte bli triahtlet. Å andra sidan kanske jag skulle återuppta simningen igen? Jag betalar trots allt för ett gymkort när jag nyttja badhuset.
  • Per Kumlin har skrivit en serie på tre inlägg, det senaste här,  om hur det är att träna och tävla på cykel med diabetes. Intressant och lärorikt att få en inblick i hur det kan vara att vara aktiv med en kroniskt sjukdom.
  • Ett kort med roligt inlägg bjöd friluftbloggaren Linnea på! Allt för snökonsten visar att bakom blogginlägg kan det i bland inte bli som man tänkt.
  • Ingrid Kjellström bloggade för ett tag sedan om hur det nya svenska damlaget  i Mtb – Team she rides kom till. Ett suveränt initativ som jag tror blir grymt bra! Det är ett gäng starka tjejer som jag tror kan inspirera allt fler tjejer att våga tävla.
5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: