Bloggsvepet

Vi är i mitten av mars nu. Det är snart vårdagjämning och sommartid. Det är snart tävlingspremiär för många cyklister och jag börjar bli lite stressad. För att min träning är obefintlig. En gång i veckan kommer man inte särskilt långt på. Å andra sidan försöker jag intala mig själv att det är långt kvar till cykelsäsongen på allvar drar i gång. Jag hinner och får se det som en utmaning.

På tal om vår och mars märks det ändå att vintern börjar släppa sitt grepp. Det töar lite från taket och vägarna är bitvis fria från snö. Om det är saltets förtjänst låter jag vara osagt. Det känns i alla fall hoppfullt om vår!

Så över till svepet som i dag kommer på en måndag. 

  • Sofia Bursjöö bjöd i veckan på ett intervallpass för dig som vill bli uthållig och snabb i din löpning. Sofia har många bra träningsupplägg på sin blogg och väl värt att spara på.
  • Clara Toll tipsar på hur du kan komma i gång att träna med tunga vikter. Det är tredje inlägget i hennes serie om att komma i gång att styrketräna med fria vikter. Clara poängterar att det kan vara smart att ta kontakt med en PT och även träna med en vän när det kommer till fria vikter. För att inte skada sig. I vilket fall som helst är det ett inspirerande och bra inlägg!
  • Kan man själv inte cykla distanspass på cykel kan man njuta lite av andras turer. Som bilderna Henrik Öijer bjöd på i helgen. Sol, Dalarna och snö. Kan det bli bättre? Nej. Henriks blogg är en av de bloggar som jag följt allra längst. Vill man ha cykelinspiration ska man kika in.
  • En sista skidracereport? Jo vi kör en sådan. visserligen ett par veckor gammal men ändå. Hasses inlägg om Nattvasan, från hans håll var intressant att läsa. Även för mig som åkte med honom.
  • Angeliqa Mejstedt som driver vandringsbloggen var för ett tag sedan i Vemdalssfjällen och bjöd på många fina bilder från området. I helgen publicerade hon ett inlägg om turskidor till Samevistet. Det är alltid roligt att läsa om andras upplevelser och utflykter i det område som jag tillbringar så mycket tid i! Och hon har så rätt i sin avslutande mening!
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: