Bloggsvepet

Det är första veckan i maj och det har blivit vår på riktigt. Den här helgen har bjudit på sommarvärme och knoppar på träden. Gräsmattorna börjar bli gröna och det tinar upp i skogen. En härlig tid, kanske mest för ljuset och allra minst för pollen. Men ändå. Tänk att vintern tog slut ändå!
Den här tiden drar långloppen i gång och mina flöden har fyllts med nummerlappsbilder och målgångsbilder. Härligt och jag längtar själv efter att få tävla. Mer än på mycket länge faktiskt. Det kommer. Jag väntar lite och tränar lite mer. Det behövs. Den här veckan som kommer är intensiv och kort. På onsdag åker vi ned till Rättvik för att tillbringa en långhelg hos Hasses pappa. Jag är ledig klämdagen och det känns som det behövs lite extra semester nu. Jag hoppas vi får möjlighet att stigcykla lite och göra något längre distanspass på dalavägar.Så hoppas jag också att vi kommer i väg på någon mysig utflykt under helgen.

Över till svepet som även den här gången hoppade över en vecka.

  • Det är inte det lättaste i bland att få in träningen i livet. Att få regelbundenhet och struktur. I bland är det enklare sagt än gjort helt enkelt. Anna Haag bloggade om det här i slutet av april. Om att allt är bättre än inget.  Hon ger bra tips för att få in lite träning och att den som blir av är bra och om att hon inte riktigt får till sin träning på samma sätt nu. Det är faktiskt skönt att läsa något sådant från en som tränat på hög nivå om ni förstår vad jag menar. Jag har mitt dåliga samvete (vilket jag inte ska ha men ändå) över att jag aldrig får till styrketräningen så som jag fått till förr. Men jag tar Annas tips till mig och lägger in litegrann varje vecka och får känna mig nöjd med det!
  • Det har ju som sagt varit långlopp i helgen i form av Lidingöloppet MTB. Det har varit många härifrån som kört och bland annat Jocke Eskilsson, det allra nyaste tillskottet i vårt lilla Fuji Racing team. Han gjorde ett fint lopp men bloggar tyvärr inte. Men det gör Ingrid Kjellström, min bloggkollega i Sherides blogcrew. Hon åkte in på en fin femteplats, Hanna Näslund på en sjätteplats och Sue Paz en på en sjunde plats. Fin svit för sherides med andra ord! Ingrid skrev en fin racereport om loppet, in och läs!
  • Annie Söderberg delade ett inlägg och skrev själv ett mycket tänkvärt facebookinlägg på temat om att ramla och slå huvudet och hur illa det kan vara. Det är oerhört viktigt att vara försiktig efter en hjärnskakning och inlägget var en ögonöppnare för mig.
  • Sara Rönne delade ett härligt inlägg om hur olikheter och likheterna kan se ut när man tar sig fram på fjället. Hon och Angeliqa Mejstedt svarar på samma frågor och svaren skiljer sig!
  • Vissa inlägg känns oerhört träffande och helt rätt för stunden. Som Hannas inlägg om pilatesövningar för rumpan. Även om de riktar sig till löpare tror jag att jag behöver göra dem. Jag har insett att jag behöver stärka dessa muskler. Insett den hårda vägen på senare tid efter att fått ont i just rumpa och lår. Stretch och dessa övningar gör nog gott!
1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: