Bloggsvepet

Sista söndagen i augusti och sista söndagen här sommaren. För när det blir september är det höst på riktigt. Jag har kommit hem från Hammarstrand efter sommarens näst sista lopp. Det längsta och det tuffaste visade det sig bli. Benen är stela och knäna ömma och jag har ganska tom i huvudet. Det är lätt att det blir så efter lite mer än 9 timmar på cykel. Men samtidigt en skön känsla att bli riktigt trött. Lika skönt är det faktiskt att säsongen lider mot sitt slut och hösten tar vid. Det är fortfarande långt innan snön kommer och det finns massor av tid till långa lunga träningspass utan något större syfte mer än att få frisk luft och komma ut. Jag längtar lika mycket efter det som jag brukar längta efter att få köra hårt på stig på vårkanten. Allt har sin tid som det heter och över till svepet!

 • Daniel Rydén har förmågan att fånga mig som läsare. Inte bara genom otroligt fina bilder utan lika mycket med sina text. Det känns som man är med på ett hörn. Som i inlägget om Besseggen och Norges oändliga fjällandskap. Det känns som man plockar höjdmeter tillsammans, flåsar lite bakom för att nå toppen och får lite svindel när man tittar ut över landskapet. Och så får jag en enorm Norgelängtan. Jag vill vandra där. Inte bara cykla. Punkt.
 • Det märks att det går mot höst även i de sociala medierna och i bloggar. Många längtar höstcykling och många går sina sista tävlingar. En av dessa är Henna som bloggar på cykelsystrar och skrev just om att längta till hösten (med ett litet frågetecken) Missa förresten inte den bloggen! Massor av intressanta inlägg.
 • Jag läste ett bra inlägg av Anna Haag. Om hur hon kände efter att hon bestämde sig för att avslut sin skidkarriär. Ett personligt inlägg om hur tankarna gick, hur säker hon var på att hon tagit rätt beslut och hur luften gick ur henne efteråt.
 • Husky Podcast som görs av Magnus Ormestad har jag tipsat om förut och gör det igen. Det senaste avsnittet gästades av Sara Penton som cyklar landsväg på allra högsta nivån. Ett inspirerande avsnitt och en ödmjuk tjej. Tänk vilka grymma cyklister vi har i det här landet!
 • Sofia Bursjöö har startat en artikelserie på hennes blogg om hur du blir snabbare på milen. Del ett om kondition kom i veckan. Hennes inläggsserier är bra, hon besitter mycket kunskap och paketerar det bra! Så in och få lite löpinspo.
 • Veckans instagramtips är fotograf Per Lundström. Hans bilder är magiska för att använda ett litet slitet uttryck. Många vackra foton från Lappland. En fröjd i mitt instaflöde!
3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Henna

  augusti 27, 2018 at 14:30

  Hej.
  Roligt att du hittat vår blogg. Här i Finland är inte MTB (speciellt bland damer) riktigt lika stort som i Sverige ännu, men sporten växer även här.
  Jag lyssnade också till Husky Podcasts avsnitt med Sara Penton igår då jag försökte hinna med en löplänk. Otroligt inspirerande att lyssna på, speciellt då löpningen gick så trögt, så gav det annat än löpningen att tänka på.
  /Henna

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: