Bloggsvepet

I dag kom sommaren på besök. Strålande sol och ljumma vindar. Jag körde säsongens sista tävling och svettades lika mycket av värmen som av ansträngning. Ovant. Men det är höst nu, det både känns och märks och träden skiftar färg. Jag har längtat efter den här månaden och skulle vilja tillbringa mycket tid i stugan men som alla andra septembrar är vi knappt där. Men till helgen åker vi alla fall ned och sover där och gör en cykelutflykt till Röros igen. Fjäll som fjäll kanske?
Den här veckan då? Den kom och den gick i rasande fart och jag har hunnit med mycket. Både på jobbet och hemma. Veckans bästa var nog att jag äntligen kom mig för att skaffa linser. När jag kom ut från optikern insåg jag hur otroligt dåligt jag sett tidigare. Jag är slarvig att använda glasögon nämligen. En helt ny värld öppnade sig nästan. Stigarna blev plötsligt skapare när jag cyklade och äntligen vågade jag höja blicken igen. Tänk att det ska ta så många år att komma sig för att göra saker.

Men nu över till svepet. 

  • Linda som driver Wilderness stories skrev ett inlägg om när det inte går som man tänkt sig. Hur det känns att behöva avbryta det där stora äventyret man väntat på och hur hon tänkte efteråt. Vilka knep hon använder för att se framåt och komma tillbaka. För att avbryta något kräver stor styrka och lika stor styrka at hantera det efteråt. Ett intressant inlägg!
  • Sugen på att resa bort i höst? En weekend någonstans? Eller bara drömma dig bort lite. Jennifer Sandström tipsade om sina 7 bästa weekendtips och jag får något drömmigt i blicken. Paris, London eller Göteborg! Varför inte? Eller i alla fall kan jag drömma lite. Jag ska förvisso till Stockholm med jobbet i oktober men det är inte riktigt semester.
  • Det är roligt att få följa med på saker som människor tänker lära sig att göra. Som att lära sig cykla i skogen till exempel. Pernilla skrev ett härligt inlägg om hennes mål att kunna hänga på sin man (om jag förstod det rätt) när han cyklar. Jag känner igen mig, spångarna som var läskiga i början och all sten.  Hur hindren var stora. Nu kan jag påminna mig själv i bland hur läskigt jag tyckte en del stigar var när jag ute. Jag tror Pernilla når sitt mål!
  • Sara Borg är fenomenal att sprida pepp omkring sig och duktig att förmedla det i sin blogg. Inlägget Våga starta i ett motionslopp är ett sånt. Hon avdramatiserar det som kan kännas läskigt och jag tror att om du läser inlägget står du snart på en startlinje! På tal om Sara har det varit lite tyst i hennes kanaler. Det sista inlägget Jättegravid (som för övrigt var ett roligt ord) kanske skvallrar om att det snart kommer en bebis, vi får se!
  • Ni ska få ett grymt bra veggorecpet. Min vän Sandra bjöd på bolognese på belugalinser när hon var nere hos i stugan sist. Galet gott, mättande och som bara blir bättre dagen efter. Prova. Belugalinser är förresten linsernas rollls royce, visste ni det?
3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: