Bloggsvepet

Det var några veckor sedan det sista bloggsvepet publicerats. Sedan rann tiden i väg och jag har haft svårt att skriva. Inte för att orden inte finns men för att kraschen på cykel i Åre för två veckor sedan fortfarande sitter kvar i handen. Jag skriver hela dagarna på jobbet och det tar lite tid och handen blir öm på eftermiddagarna. Men det går nog över vad det lider. Nu har hösten kommit på riktigt och med den även de första höststormarna. Förra helgen fick vi en otroligt fin helg i en palett av höstfärger. Här hemma i stan kom färgexplosionen den här helgen. Rönnen är röd och gör stan lite vackrare. Stigarna är hala av gula höstlöv och det regnar ömson blåser. Det är tjurigt kallt och fötterna fryser i cykelskorna. Höstskor och vinterjacka har jag redan tagit fram. I fjällen har det snöat redan och det dröjer inte förens hösten blir vinter. Årstiderna har växlat snabbt i år och jag tror det blir en tidig och snörik vinter. Jag längtar efter skidåkningen men känner mig inte riktigt färdig med stigcyklingen ännu. Så lite snö i fjällen och lång höst i stan, det låter som en bra ide!

Och så över till veckans svep

  • Avdelningen mäktiga racereports står tvillingarna Sanna och Lina Elkott från Östersund för. De som tagit trailvärlden med storm det här året. Deras senaste tävling var trans alpin run, ett etapplopp med sex race i alperna med många höjdmeter. Jag har följt dem länge och tänk om man hade en liten liten del av deras energi, då skulle man få mycket gjort! De är helt enkelt makalösa och sprider både massor av glädje och inspiration.
  • Elna skrev i veckan ett inlägg om längtan och verkligen satte fingret på varför längtan till cyklingen är stor. Ett kort men fint inlägg som fick mig att längta efter stigsprätt.
  • Både fikilura och näräverntyr var för mig två nya fina ord! Fikilurat vid ett motionsspår har jag gjort men har jag näräventyrat och känt på naturen den här hösten? Jag tror inte det. Inte medvetet. Angeliqa som driver Vandringsbloggen bjöd på ett inlägg, med de där två nya orden och frågan om näräventyr. Ett inlägg som fick lusten i mig att vakna, lusten efter att gå ut och se på naturen. Den utanför dörren. Så i veckan tar jag med kameran och känner på naturen nedanför jobbet!
  • Cyklasten, eller Andreas som han heter som driver bloggen med namnet cyklar mycket, mycket fina grusvägar och delar med sig av sina upptäcksfärder. Jag läser, drömmer om en gravelbike och äventyr på grusvägar likt hans.
  • Inget instatips men en film som jag spelade om och om igen i fredagskväll. Som jag fick skickat via messenger från min vän John. Jag har en crusch på Norge. En ständig längtan efter fjällen och bergen där. Längtan blev inte mindre när jag såg den här filmen. De otroliga vyerna, vägarna och cyklingen. Jag ska dit. Det är bara så.
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: