Bloggsvepet

bloggsvepet1

Den här veckan har gått i kylans tecken uppe hos mig i Jämtland. Vädermässigt. Från snö i söndags i stugan till minusgrader och dimma i stan och till riktigt vinterlandskap runt Böle och Röjan i går. Även om det är lite tidigt och det mesta smälter bort ger det ändå en föraning om att vintern snart är här.

Veckan i sociala medier har i mina flöden handlat mycket om stress och doping. Därför börjar vi med just de två sakerna den här veckan.

  • Malin som driver bloggen Rund är också en form skrev ett inlägg som berörde mig. Det slog an på tankar och känslor jag brottats med senare tiden. När tempot i hjärnan är högt som hon beskrev det. Av kommentarerna att döma är hon inte ensam om att känna sig stressad.
  • Doping, det som det överöst min facebooksfeed och de flesta nyhetssidorna sedan det kom ut att skidåkaren Therese Johaug tesats positivt i veckan efter användande av en kräm som innehöll anabola sterioder.  Jag tänker inte skriva ett inlägg om vad jag anser om doping och om hennes positiva testresultat mer än att det är tråkigt och ett positivt test är just det oavsett hur hon fått i sig det och av vem. Syvende och sist har man ett eget ansvar och mot doping ska det vara nolltolerans. En som skrev ett bra blogginlägg kring detta och att hon hade stängts av i Sverige var Jonas Karlsson.
  • Vissa bloggar och äventyr går mig förbi. Jag missar sådant i bland som verkligen är intressant. Förra helgen tipsade Sandra mig om tjejen som cyklar jorden runt, bloggar och postar på Facebook om sitt äventyr. The Bike Ramble heter hennes blogg.  Hon har hållit på ett tag och jag har lite att läsa i kapp. För det är verkligen något att läsa i kapp! Hon skriver bra och hennes äventyr är spännande på många olika sätt. Kanske du också har missat i sådana fall hittar du hennes blogg här!
  • Elin Häggberg som till vardags driver bloggen Teknifik skriver i bland artiklar på Better Bloggers. Hennes senaste inlägg där är en guide till hur du kodar sponsormeddelande i CSS. Samarbeten ska ju märkas tydligt och det här underlättar och gör det enkelt för dig som gör samarbeten.  Elins egen blogg är intressant och där finns mycket matnyttigt så kika in där med!
  • inte ett bloggsvep utan ett mattips, det är sedan gammalt. Den här veckan står Sara Borg för mattipset. Hennes varma sallad ska jag prova. Jag älskar rödbetor, gillar både chevré och valnötter och tillsammans med borde det bli hur gott som helst. Hon serverade det till oxe men jag tror att det fungerar lika bra till kyckling också.
  • I stället för ett Instagramtips denna vecka får ni ett poddtips. En favorit jag har är Prestera meras poddar. Korta på runt 20 minuter som tar upp kost och träning i ett prestationsperspektiv. Det är många gånger riktigt nördigt men intressant och lärorikt. Det finns alltid en vetenskaplig förankring bakom varje podd. En av poddarna som jag fick mycket ut av och några föreställningar ställda på sin spets var den om saltersättning. Så har du 20 minuter över lyssna på någon av deras avsnitt.
1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: