Bloggsvepet

Vi är redan i mitten av november och det slog mig att det faktiskt inte är långt till första advent. I helgen var det premiär för vinterstudion och jag tänkte att det kändes lite konstigt att de tävlar på skidor redan nu. Jag stod i cykelkläder och var på väg ut på distans på grusvägarna runt stugan. Men det är ju nu det är skidor på tv, vinter i kalendern men jag har inte hunnit med riktigt. Tiden har sprungit om mig helt enkelt. 

Den har veckan som har gått har varit full av saker att göra. Något varje kväll och helgen kom som ett skönt avbrott. Bara hänga i stugan, cykla långt på lördagen och i dag söndag en lugn promenad. Kroppen är trött av träning som ännu inte riktigt trappats upp än. Men det är nog så det ska kännas den här tiden på året. Det brukar släppa lite i december och cykelpass byts mot skidpass. Det ger massor av motivation. Har jag sagt att jag längtar skidor? 

Så till svepet

 • Henna, en av cykelsystrarna vars blogg jag följer delade med sig av sin säsongssammanfattning. Jag gillar sådana inlägg, det är roligt att få ta del av tankarna efteråt. Vad gick bra, var man nöjd osv. Jag brukar sammanfatta mina egna somrar men har inte kommit mig för de två senaste åren. Får se hur det blir. På tal om cykelsystrarna så är deras blogg riktigt trevlig så in och läs mer än bara ovan nämnda inlägg!
 • Nu kommer jag vara lite partisk men  ändå. Hasse bloggar ju som många vet. En cykelblogg som uppdateras lite då och då. Han har också precis startat upp sin fotoblogg. En clean blogg/portfolio av de bästa bilderna han tagit. Och det är många. Hasse är riktigt duktig. Så in och titta till Fotograf Hasse Gustafsson!
 • Hur ser din drömhelg ut på cykel? Bicycling har under en tid låtit olika skribenter dela med sig av deras drömhelger ser ut. Nu senast har Tove Langseth beskrivit sin. Tove är jäkligt cool som cyklist och hennes drömhelg hade jag tackat nej. Bara att läsa om den triggar i gång ett sug efter landsväg och kortkort. 
 • Jag har noterat en liten trend i mina sociala flöden, vinterbad. När jag tänker på att doppa mig den här tiden på året ryser jag på ryggen. Jag doppar mig knappt om sommaren när är varmt. Samtidigt som jag ryser blir jag nyfiken. Tänk om jag skulle våga prova på. Jag ser Kattas bilder och målande text och läser Sara Rönnes inlägg om kalla bad- trenden med bad på vintern där hon skriver om fördelarna och även hon delar med sig av inspirerande bilder. Kanske ska jag prova? Innan isen lägger sig. Innan det blir allt för kallt. Det lockar onekligen, lika mycket som det strider mot alla förnuftskänslor i kroppen. Jag duschar så varmt att skinnet svider hemma och tycker ändå att det är lite för kallt. 
 • Veckans instagramtips är ett konto som är en fröjd för ögat om man gillar landskapsbilder! Ett flöde att drömma sig bort i helt enkelt. Kika in Aaron Doss helt enkelt!
1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Katta - Bucketlife

  november 18, 2018 at 21:51

  Jaaa, testa! Med rätt förberedelser blir det härligt 🙂 Ha skor på fötterna och mössa på huvudet och helst en badrock att kliva ur och i snabbt. Med en bastu i krokarna blir det också lite tryggare, men jag tycker det funkar ändå – efteråt har jag knappt frusit faktiskt, det blir en rush i kroppen istället!
  Katta – Bucketlife recently posted…En helg i StockholmMy Profile

  Svara
  • Helena

   november 19, 2018 at 19:49

   Jag ska nog! Visserligen börjar isen lägga sig på sjön här hemma men jag kanske hinner! Eller isvaksbada? All-in liksom 🙂 hursom tack för all vinterbadsinspo!

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: